fbpx

Besplatno: Sveti Nikola na Knežiji, pokloni i za roditelje

Zagreb…

U blagdansko vrijeme Sveti Nikola putuje svijetom i razveseljava djecu pričom i poklonima

Sveti Nikola– Ove godine je Sveti Nikola, osim za djecu, pripremio poklone i za roditelje. Stoga, pripremite svoje čizmice i požurite na Knežiju! Program je besplatan – poručuju organizatori.
Centar za kulturu Trešnjevka i Mjesni odbor Knežija organiziraju u srijedu, 4. prosinca 2019. s početkom u 18.00 sati manifestaciju pod nazivom Sveti Nikola na Knežiji (Albaharijeva 2). Na ovoj već tradicionalnoj manifestaciji, Kazalište Prijatelj poklonit će djeci predstavu Zloćkoslava i Sveti Nikola.
O predstavi: U blagdansko vrijeme Sveti Nikola putuje svijetom i razveseljava djecu pričom i poklonima. Ponekad malo zaluta, ode na krivi kontinent, ali na kraju uvijek uspije svima donijeti radost i veselje. Ovaj put, u našoj predstavi, naletjet će na opasnog neprijatelja: Vješticu plemenitu Zloćkoslavu. Ona se ne zadovoljava jednim poklonom, ona hoće sve poklone koje Sveti Nikola donosi dobroj djeci diljem svijeta! Kad joj se Sveti Nikola suprotstavi Zloćkoslava ga zaledi svojim olujnim dahom! Ali, pojavljuje se dječak Milivoj Štreber koji će imati hrabrosti suprotstaviti se Vještici i pobijediti njezino čaranje. On će, ne samo uspjeti osloboditi Svetog Nikolu, već će i Zloćkoslavu uvjeriti da smisao blagdana nije u gomilanju poklona nego u ozračju dobrote i mira koju on donosi u naša srca.

Tekst i režija: Hrvoja Zalar
Igraju: Hrvoje Zalar, Karmen Sunčana Lovrić i Jan Novosel
Produkcija: Kazalište Prijatelj

Foto: Press