Davor Šuker: Svi imaju pravo sanjati o Ligi prvaka

HNS…

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker govorio je za španjolsku Marcu o budućnosti europskog nogometa

Davor Šuker, predsjednik HNS-a, kao član Izvršnog odbora Uefe igra važnu ulogu u raspravi o budućem formatu europskih natjecanja, a aktualnu je situaciju prokomentirao s uglednom Marcom.
– Predsjednik Čeferin radi na dogovoru, a zasad postoje samo prijedlozi, koji su nužni za početak. Liga prvaka već je sada sjajno natjecanje – najbolje na svijetu, i uvijek će biti – ali nećemo zbog toga propustiti mogućnost učiniti je još boljom. Možda postoji i bolji model. Uvijek treba razmatrati format natjecanja i vidjeti koje su promjene potrebne – rekao je Davor Šuker.
– Ništa još nije odlučeno, a predsjednik Čeferin održao je riječ i konzultira se sa svima – malima, srednjima i velikima; klubovima, ligama i savezima – na čemu mu treba čestitati – dodao je.
Poznato je da promjena neće biti sve do 2024. godine, a Davor Šuker podsjeća:
– UEFA i predsjednik Čeferin više su puta jasno poručili da neće dopustiti zatvorena natjecanja. Svi klubovi imaju pravo sanjati o Ligi prvaka i tako će ostati. Cilj je dobiti povratne informacije i najbolje ideje svih zainteresiranih strana, a želimo imati najbolji mogući prijedlog za nogomet u cjelini. UEFA ne osjeća pritisak velikih klubova, a svi su pozvani reći svoje mišljenje. Siguran sam da možemo naći rješenje koje će biti dobro za sve, a predsjednik Čeferin pokazao je da zna pronaći pravu ravnotežu – zaključio je predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker.

Foto: Press – Hrvatski nogometni savez