fbpx

Prva emisija nove sezone A-strana od 6. veljače

A-strana

Hrvatska radiotelevizija (HRT) u subotu, 6. veljače 2021. godine u prime-timeu na svom Prvom programu Hrvatske televizije (HRT-HTV1) emitira prvu ovogodišnju emisiju popularne glazvene emisije A-strana.

A-strana

– Još prošle godine počeli smo snimati novu sezonu A-strana, željeli smo i u novoj sezoni glazbom ispričati još toliko neispričanih priča o ljepoti glazbe. Željeli smo se podsjetiti autora koji su notama i stihovima zauvijek ispisali naš identitet, željeli smo svirati i izvoditi glazbu, te kao uvijek stvoriti onaj osjećaj da smo u glazbi bez obzira na žanrove i godine uvijek zajedno. Zato je ova prva, na žalost, do sada i jedina snimljena emisija nove sezone emisije A strana, bila posvećena toj nevjerojatnoj moći glazbe koja spaja posebno u vremenu tišine i tjeskobe u kojem sada živimo. Htjeli smo da svi naši glazbeni prijatelji (Simfonijski orkestar HRT-a, maestro Alan Bjelinski, operna solistica Lana Kos, Doris Dragović, Damir Urban, Marko Tolja) u toj prvoj emisiji budu zajedno. Htjeli smo da nas glazba poveže i s umjetnicima koji su u Helsinkiju, Torontu, Chicagu, Bostonu (Aljoša Jurinić, Stefan Milenković, Petrit Ceku, Teija Niku, Eugene Freisen) te da zajedničkim muziciranjem pokažemo kako granice među nama nestaju dok svira glazba.

A-strana

Htjeli smo predstaviti vam neke nove mlade ljude koji su tek zakoračili na glazbenu scenu. Na žalost, bez brojne publike u studiju, ali spojeni s njima virtualnim vezama i zamišljajući kako smo za trenutak osvojili njihove osmijehe i njihov pljesak. Htjeli smo pokazati kako pred glazbom osjećaj samoće nestaje. Do nekih budućih susreta (dok se ne ostvare uvjeti za daljnja snimanja) budite uz „A stranu” ove subote, budimo zajedno i pokažimo kolika je nevjerojatna moć glazbe! -poručuju s HRT-a.

Foto: Press – HTV/Dario Njavro