fbpx

Dokumentarac: Danska – ljepota divljine

Danska – ljepota divljine

Hrvatska radiotelevizija (HRT) od petka, 22. listopada 2021. godine na Drugom programu (HRT-HTV2) u terminu od 20.05 sati počinje s prikazivanjem dokumentarne serije Danska – ljepota divljine.

Danska

Serija Danska – ljepota divljine prikazuje dansku divlju prirodu bliže nego ikad i neke od životinja koje mnogi inače nikad ne bi vidjeli. U oku kamere je opstanak životinjskih vrsta u njihovim velikim i malim dramama od rođenja do smrti, dok se pare i gladuju, dok love i bježe kao nečija lovina.

Danska

Svjedočimo bolnom trenutku kad mladi ptić kukavice grabeći svu hranu za sebe izbaci braću iz gnijezda. Zaranjamo u vodu sa sivim tuljanima i letimo visoko sa surim orlom.

Upoznajemo žutogrlog šumskog miša kojega u potrazi za hranom iznenada napadne velika rogata sova i pratimo jato pačića od kad napuštaju sigurno gnijezdo na balkonu i doslovce uskaču u život – ili smrt – s četvrtoga kata.

Od potoka i jezera do seoskih krajolika i gradskih dvorišta, serija istražuje borbu životinja za opstanak. Životinje igraju glavnu, a priroda i brojne danske lokacije neizostavnu i čarobnu sporednu ulogu.

U prvoj epizodi serije Danska – ljepota divljine pod nazivom „Šuma” Susrećemo malo lane koje samo i bespomoćno leži u visokoj travi dok lisica srlja ravno na njega.

Također polijećemo sa surim orlom, odlazimo u pohod s pticom selicom piljkom i doznajemo tko svoj plijen pribija na trnje u šumi.

Foto: Press