Hrvatsko skijanje ima budućnost: Obitelj Ljutić!
Piše: redakcija On 2 ožu., 2016 At 12:10 PM | Categorized As Naslovnica, Sport, Sportske minute, Vijesti | With 0 Comments

Kranjska Gora…

Zrinka Ljutić pobjednica 22. Pokala Roka Petroviča u Kranjskoj Gori, međunarodnog natjecanja za skijašice do 12 godina starosti

Obitelj LjutićDa hrvatsko skijanje ima budućnost ponovno je pokazala sjajna mlada skijašica Zrinka Ljutić koja je u jakoj međunarodnoj konkurenciji od 137 natjecatelja pobijedila u natjecanju za skijašice do 12 godina starosti, na 22. Pokalu Roka Petroviča, održanom 28. veljače 2016. godine u Kranjskoj Gori. Zapažene rezultate u Kranjskoj Gori ostvario je i dvanaestogodišnji Otto Orešić, osvojivši prvo mjesto na natjecanju za skijaše, ali i Zrinkina mlađa desetogodišnja sestra Dora ljutić koja je utrku završila šesta, odnosno prva u svom godištu.
Ovo je već druga pobjeda Zrinke Ljutić u Kranjskoj Gori, na međunarodnoj utrci koja se već tradicionalno održava u spomen na Roka Petroviča. Početkom godine Zrinka je odnijela i zlato u slalomu na natjecanju Trofeo Biberon, održanom u talijanskoj regiji Forni di Sopra, te srebro u veleslalomu kada je Riječanka Tili Grgurić bila prva.
Obitelj LjutićZrinka ponosno nosi i naslov prvakinje Zagreba i Hrvatske u veleslalomu, koji je bazna disciplina za njezinu dob. Zrinki hrvatski skijaški treneri već sada predviđaju ulazak i u sami svjetski vrh te tvrde da je najveći talent koji se pojavio nakon Janice Kostelić, s čijom se obitelji često povezuje Zrinkina obitelj. Naime, Zrinkin brat Tvrtko višestruki je pobjednik skijaških natjecanja na državnoj razini, dok mu je najznačajniji uspjeh 2. mjesto u ukupnom poretku CRO SKI Kupa sezone 2014./2015., odnosno 1. mjesto u njegovom godištu. U samom je vrhu i na međunarodnim utrkama poput Trofeja Vjeverica, Trofeja Loka i Trofeja Topolino koje redovito završava među pet najbržih. Da je Tvrtko istinski sportaš dokazuje i to da je trenutačno jedan od najboljih mladih europskih jedriličara na dasci. 2014. godine osvojio je 1. mjesto na Prvenstvu Hrvatske u kategoriji U15 u Freestyleu te odlično 3. mjesto na prvenstvu Europe u kategoriji U15 u Freestyleu 2013. godine. Njegov talent prepoznao je i Zagrebački športski savez koji mu je dodijelio nagradu za najperspektivnijeg sportaša, a nositelj je i priznanja Hrvatskog jedriličarskog saveza za sportski uspjeh u 2013. godini.
Značajne rezultate ostvaruje i mlađa sestra Dora Ljutić koja je uz spomenuto 6. mjesto na Pokalu Roka Petroviča osvojila i 1. mjesto u ukupnom poretku CRO SKI Kupa u sezoni 2014./2015. i 2. mjesto na prvenstvu hrvatske u veleslalomu. Sportsku tradiciju nastavlja i najmlađi brat, osmogodišnji Hrvoje Ljutić, koji nimalo ne zaostaje za svojim bratom i sestrama.
Male Ljutiće koji naporno treniraju tijekom cijele godine, uglavnom u inozemstvu, trenira otac Amir Ljutić s kojim provode 150 do 250 dana godišnje na snijegu. Osim što svi četvero ostvaruju vrhunske sportske rezultate te su najbolji ili među najboljima u svojim dobnim kategorijama, odlični su i u školi. Iako ostvaruju vrhunske rezultate Ljutići su neopterećeni uspjehom i ništa im nije teško budući da zaista uživaju u sportovima kojima se bave. O obitelji Ljutić sigurno će se još mnogo pisati s obzirom na rezultate koje ostvaruju, a kojima su već zadužili hrvatsko skijanje.

Foto: Press

comment closed