fbpx

Lino Červar: Hvala zagrebačkoj publici

Zagreb…

Utakmicu u Areni Zagreb otvorili su Zaprešić boysi koji su s navijačima otpjevali tri pjesme, a vrhunac je bio na ‘Neopisivo’ koju je pjevala cijela Arena Zagreb

Lino Červar– Prije svega moram čestitati igračima koji su izdržali pored svih problema koje imamo. Pokazali su posebno u drugom poluvremenu jednu veliku borbu. Odlučila je obrana, odlučio je karakter naših igrača koji su u pravom momentu stisnuli obranu 6-0 koja je djelovala jako gusto. Bila je energična i pokretljiva i nije dozvoljavala prostor kao što je to bilo u prvom poluvremenu. U prvom poluvremenu smo dobro počeli utakmicu, no nakon toga smo mislili da će to biti lako. Upustili smo se u trku s njima gdje su oni u prednosti jer su tehnički bolji od nas. Radili smo stvari koje nisu bile dobre i zbog toga smo završili prvi dio u minusu. Mislim da smo mogli u napadu igrati još bolje. Bilo je dosta pogrešaka koje smo olako napravili i primili lake golove što se ne smije događati na jakim utakmicama koje su pred nama – rekao je nakon utakmice izbornik Lino Červar.
Hrvatska muška seniorska rukometna reprezentacija u uzvratnoj utakmici protiv Slovenije slavila je s rezultatom 21:20 (9:11) pred prepunom Arenom Zagreb. Ivan Čupić je zabio šest za Hrvatsku, po četiri su dodali Igor Karačić i Mario Vuglač, dok su Mirko Alilović i Ivan Stevanović kombinirano zaustavili 11 lopti. Jure Dolenec je s druge strane osam puta pogodio za Slovence.
Lino Červar– Imali smo i dobrih momenata. Kad je trebalo zadnjih 20 minuta je u ekipu ušla jedna stabilnost, jedno samopouzdanje i odlučnost da se ide do kraja. To je samo najava onog što nas očekuje, a očekuju nas vrlo teške utakmice u kojima ćemo morati još bolje igrati jer ovo nije dovoljno da se u seriji pobijedi jači protivnik. Naknadnim radom ćemo podignuti razinu naše igre što je u svakom slučaju imperativ ako želimo na Europskom prvenstvu doći do onoga što Lino Červarželimo, a to je upustiti se u borbu za medalje. Samo jedna homogenizirani tim prijatelja može pobijediti samo ako se uživa u kolektivnoj igri gdje postoji odgovornost – dodao je izbornik Červar.
Za kraj izbornik se zahvalio mnogobrojnim navijačima koji su došli navijati za Hrvatsku:
– Želim se zahvaliti zagrebačkoj publici. Ne znam tko može doživjeti da skoro puna dvorane dođe pozdraviti momčad na prijateljskoj utakmici. Želim zahvaliti publici koja nas je došla bodriti večeras. Mi se moramo odužiti u službenim utakmicama na Europskom prvenstvu i dat ćemo sve od sebe – zaključio je Lino Červar.

Foto: Press – Hrvatski rukometni savez