fbpx

Nenad Šoštarić: Što drugo reći nego skidam kapu curama!

Utakmica koja je iziskivala srce, rekao je Nenad Šoštarić

– Još jedna utakmica koja je iziskivala srce. Srbija je jedna jaka ekipa, sve igračice igraju u velikim klubovima, a nama je ovo treća jaka utakmica u nizu. Logično je da bilo grešaka, normalno da odlučuje i taj kondicijski dio. Uspjeli smo zaustaviti njihove glavne igračice, odigrali odličnu 3-2-1 zonu. Uspjeli smo zaustaviti zadnji napad s čovjekom manje i što drugo reći nego skidam kapu curama! – rekao je izbornik hrvatske ženske rukometne reprezentacije Nenad Šoštarić.

Nenad Šoštarić

Čudesnom nizu igara i pobjeda hrvatske ženske seniorske reprezentacije na Europskom prvenstvu u Danskoj nema kraja. Nakon Mađarske i Nizozemske, hrvatske rukometašice pobijedile su i Srbiju rezultatom 25:24 (14:14) i u drugi krug natjecanja prenose četiri boda. Tamo ih čekaju Norveška, Njemačka i Rumunjska. Nakon 1994. godine i prvog Europskog prvenstva, ovo je tek drugi put u povijesti da su naše rukometašice ostvarile tri pobjede za redom na tom natjecanju. Prvo ime Hrvatske, ali i cijelog susreta nedvojbeno je bila Dora Krsnik koja je postigla šest pogodaka iz sedam pokušaja, ali je dala nemjerljiv doprinos našoj obrani. Pet je dala još jedna junakinja Ćamila Mičijević. Kod Srbije najpreciznija kapetanica Katarina Krpež-Šlezak također s pet pogodaka.

Nenad Šoštarić

Hrvatska tako u drugi krug prenosi maksimalna četiri boda, a Srbija mora čekati rasplet posljednjeg susreta u skupini između Mađarske i Nizozemske da vidi hoće li proći dalje. Osvajanjem prvog mjesta naše rukometašice “kupile“ su tri dana predaha, jer će prvi susret drugoga kruga protiv Norveške igrati tek 12. prosinca.

EHF EURO 2020: SKUPINA C, 3. KOLO
HRVATSKA – SRBIJA 25:24 (14:14)

Foto: Press – HRS