fbpx

Nijemi svjedok – nova sezone serije na malim ekranima

Zagreb…

Nova sezona serije Nijemi svjedok u trajanju od 10 epizoda

Nijemi svjedokHrvatska radiotelevizija (HRT) od petka, 31. siječnja na Drugom programu (HRT-HTV2) u terminu od 22:40 sati počinje s prikazivanjem nove sezone serije Nijemi svjedok u trajanju od 10 epizoda.
Riječ je o pet novih uzbudljivih dvodijelnih priča nagrađivane BBC-jeve kriminalističke serije s Emilijom Fox u glavnoj ulozi.
Patologinja dr. Nikki Alexander i predani tim njezinih kolega pomažu policiji da riješi lavinu zagonetnih ubojstava. Nakon nestanka prijateljice Nikki je prisiljena blisko surađivati s patologom koji bi joj mogao doći glave; hakerski upad u bolničku bazu podataka urodi tragičnim posljedicama; a kad američkog diplomata ustrijele u centru Londona, Nikki udružuje snage s FBI-em.
U tragičnom klimaksu serije veselje božićnog jutra raspline se nakon poziva na očevid poprišta masovnog ubojstva.
U prvoj epizodi pratimo Nikki, traumatiziranu onim što je proživjela u Meksiku, kako se teško prilagođava životu kod kuće. Na godišnjem se odluči za pomoć obratiti kolegici patologinji Sally Vaughan. Međutim, nekoliko dana kasnije, uznemirena što joj Sally ne odgovara na pozive, Nikki je posjeti kod kuće. Ondje zatekne poprište zločina, a Sally kao da je u zemlju propala.
Uloge: Emila Fox, Richard Lintern, David Caves, Liz Carr
Scenaristi: Ed Whitmore, Matthew Arlidge, Graham Mitchell, Timothy Prager, Michael Crompton

Foto: Press