fbpx

Predstavljena monografija o četrdeset godina nagrade Orlando

Dubrovnik…

Monografijom Orlando obilježava se četrdeset godina neprekinutoga postojanja nagrade na jednome od najstarijih i najistaknutijih europskih kulturnih festivala

Orlando

Kazmir Bačić, OrlandoU dubrovačkoj palači Sponza predstavljena je HRT-ova monografija Nagrada Orlando – 40 godina. Tom monografijom Hrvatska radiotelevizija obilježava četrdeset godina neprekinutoga postojanja nagrade Orlando na jednome od najstarijih i najistaknutijih europskih kulturnih festivala, nagrade koja je postala institucijom i koja se dodjeljuje za najbolja umjetnička postignuća u dramskome i glazbenome programu Dubrovačkih ljetnih igara.
– Hrvatska radiotelevizija kao javni medij ima zadaću promicati prave vrijednosti, a ovdje je riječ o kulturi i svim vrijednostima koje su uz to vezane. Dajemo važan doprinos Dubrovačkim ljetnim igrama promicanjem i prezentacijom festivala s jedne strane, te obogaćivanjem i stvaranjem arhive audiograđe i videograđe kroz snimke vrhunskih dramskih i glazbenih izvedbi s druge strane – rekao je na predstavljanju glavni ravnatelj Hrvatske radiotelevizije Kazimir Bačić.
OrlandoMonografija je nazvana logično i efektno – Orlando – prema srednjovjekovnome vitezu koji već stoljećima na kraju Straduna čuva grad Dubrovnik. Okosnicu monografije čine obrazloženja koja ocjenjivački sudovi svake godine daju najboljim dramskim i glazbenim postignućima. Dramske predstave, a posebno koncerti, događaji su trenutka, događaji koji imaju vremensko ograničenje.
– Knjiga je to koja objedinjuje sve dobitnike nagrade Orlando od početka, 1976., kada je započela dodjela nagrade, do 2016. godine – istaknuo je na predstavljanju Zoran Mihajlović.

Foto: Press