fbpx

Počelo snimanje nove dramske serije Područje bez signala

Šestodijelna serija Područje bez signala

Snimanje nove HRT-ove dramske serije Područje bez signala, čiji je scenarij nastao prema nagrađivanom istoimenom romanu Roberta Perišića, počelo je ovaj tjedan u Dugoj Resi, koja za potrebe snimanja glumi fiktivni gradić Nuštin.
Podrucje bez signala

Ovu šestodijelnu seriju za Hrvatsku radioteleviziju (HRT) snima produkcijska kuća „Kinorama”, režiju potpisuje Dalibor Matanić, dok je kreatorica i producentica serije Ankica Jurić Tilić.
Priča serije Područje bez signala prati dvojicu Zagrepčanina, poduzetnika Olega (Rene Bitorajac) i njegovog nešto manje poduzetnog bratića, nezaposlenog inženjera Nikolu (Krešimir Mikić), koje u zabačeni provincijski gradić dovede narudžba pomalo sumnjivog, ali dobro potkoženog bliskoistočnog naručitelja.

Područje bez signala

Da bi mu isporučili turbinu kakva se više ne proizvodi, Oleg i Nikola obnavljaju proizvodnju davno zatvorene tvornice u gradiću utonulom u poratno i tranzicijsko beznađe. Ubrzo gradić živne i mještani radom polako vraćaju izgubljeno dostojanstvo i nadu, ali tada se počinju gomilati nevolje.
U glavnim ulogama su Krešimir Mikić, Rene Bitorajac, Jovana Stojiljković, Tihana Lazović, Goran Bogdan, Lana Barić, Slavko Štimac, Izudin Bajrović, Trpimir Jurkić, Goran Marković i drugi.
Kresimir MIkic

– Ja glumim direktora Nikolu Dizdara koji je kupio jednu staru tvornicu turbina i ponovno pokreće proizvodnju od koje cijelo to izmišljeno mjesto Nuštin živi. Riječ je o dramskoj seriji s dosta humornih elemenata, bit će dakle i lijepo, ali i tužno – rekao je Krešimir Mikić, dodajući kako serija jako dobro progovara o našoj stvarnosti.
Na setu u Dugoj Resi bio je i glumac Izudin Bajrović, koji u seriji tumači ulogu bivšeg glavnog inženjera tvornice.
– Vrlo zanimljiva uloga, on je čovjek s poviješću, ima tešku prošlost iza sebe, u jednom trenutku malo živne jer pomisli da će sve opet biti dobro kao što je bilo, i onda mu se tu negdje život i završi – rekao je Bajrović. Dodaje i kako je scenarij sjajan, a likovi izvrsno napisani.
Producentica serije Ankica Jurić Tilić najavila je kako će snimanje trajati 48 dana u Hrvatskoj, nakon čega slijede još dva bloka u Skandinaviji i Magrebu.
Ankica Juric Tilic

– Serija će se premijerno prikazati na HRT-u koji nam je glavni partner, u jesen 2021., a nadamo se plasirati ju i na svjetsko tržište. Imamo izvrsnu ekipu, još bolje glumce. Imamo šest epizoda koje nose imena po šest likova i oni jesu glavni protagonisti svake od tih epizoda – rekla je Tilić.
Otkriva kako je serija smještena u današnje vrijeme i govori o nekom entuzijazmu zajedničkog stvaranja uz sve teškoće i prepreke koje im stoje na putu.
Snimanje će se nastaviti na lokacijama u Karlovcu, Ličkom Osiku, Gračacu i Zagrebu do početka prosinca, a emitiranje se očekuje u jesenskoj shemi HRT-a iduće godine.

Foto: Press – Igor Medić / HRT