O macama, psima i nevidljivima: Marš za životinje
By redakcija On 1 pro., 2018 At 12:33 PM | Categorized As Kućni ljubimci, Ljubimci, Naslovnica, Vijesti | With 0 Comments

Hrvatska…

Predavanja, druženja i volontiranje kao priprema za veliki Marš za životinje

Marš za životinjeU ponedjeljak 3. prosinca 2018. godine Prijatelji životinja radionicom transparenata počinju pripreme za drugi Marš za životinje koji će se održati u subotu 8. prosinca 2018. godine kako bi se svi zainteresirani pripremili i bolje upoznali s vrijednostima koje stoje iza tog važnog događaja za sve kojima je stalo do životinja.
U utorak 4. prosinca 2018. u 18 sati u prostoru udruge Prijatelji životinja (Jurišićeva 25), socijalni radnik i aktivist za prava životinja Vedran Romac održat će predavanje „O macama, pesekima i nevidljivima – zašto ih trebamo više nego što oni trebaju nas” koje će se vrtjeti na premisi da su kontakti sa životinjama često i jedini kontakti u kojima smo autentični, kao ljudi.
Vedran Romac opisuje te intimne trenutke koji su uvijek bez maski, bez socijalnih uloga i ograničenja:
– Često su to jedini kontakti u kojima spontano dopuštamo sebi samima da djelujemo ‘iz srca’. Da budemo razdragani, veseli, bez opreza, bez socijalnih igara koje naučeno igramo i socijalnih uloga koje kroz njih provlačimo s većim ili manjim uspjehom. Razlog je težak. Oni su često jedina bića s kojima se možemo povezati, a da ne plaćamo za to tako da moramo biti ‘netko drugi’. S njima ne moramo žrtvovati vlastitu autentičnost da bismo ostali povezani. Možemo biti mali, tužni, uplašeni, nesigurni, možemo biti djeca, možemo biti što god možemo ili što želimo. Nikada nećemo biti osuđeni, odbačeni, ismijani, zamijenjeni, manipulirani, ucijenjeni. Ostat ćemo povezani. Ostat ćemo prihvaćeni.
Srijeda 5. prosinca od 17 sati, također u prostoru udruge Prijatelji životinja, rezervirana je za radionicu o uličnom aktivizmu koju će voditi aktivisti Zagreb Animal Savea, a posjetitelji će se potom moći i pridružiti akciji ‘Kocka istine’.
Marš za životinjeČetvrtak 6. prosinca od 18 sati obilježava još jedno odlično predavanje, odnosno radionica Gorana Pejakovića ‘Kako uspješno prenijeti poruku o pravima životinja – otkrijte način kojim ćete biti zadovoljni i sugovornik i vi’.
U petak 7. prosinca od 17 sati svi su pozvani u Cat Caffee (Kušlanova ul. 6) na druženje s macama uz vegansku toplu čokoladu i kavu, a Vegan Thugzi pripremaju i nagrade za one koji sudjeluju u simpatičnoj nagradnoj igri.
Tjedan kulminira subotom 8. prosinca, odnosno Maršem za životinje koji počinje u 11 sati na zagrebačkome Trgu kralja Tomislava. Šarena i glasna povorka zaustavit će se u 12 sati na Trgu bana Jelačića gdje će se nekoliko govornika obratiti okupljenima i zahvaliti im što su tu za sve životinje koje svakodnevno pate na farmama, zatočene u kavezima, u cirkusima i zoološkim vrtovima, napuštene na ulicama…
Prijatelji životinja pozivaju sve na Marš za životinje objašnjavajući da svaki pojedinac može pomoći životinjama u svakodnevnom životu i promjenom svojih navika, kao i da je jedan vrlo važan način upravo – aktivizam za životinje. Zato pozivaju sve da u subotu budu na Maršu za sve potlačene.

Foto: Press

comment closed