fbpx

Od početne inspiracije do stila života

Povezivanje, informiranje, inspiriranje i prilika za poslovno umrežavanje!

Jedinstveni kulturno – društveni event INSPIRACIJE by Sport Educa ulazi u uspješnu šestu godinu svog održavanja. U tih šest godina, mogu se pohvaliti s 58 senzacionalnih okupljanja i 158 inspirativnih gostiju. Ovo je događanje definitivno osvježilo i obogatilo kulturnu i društvenu scenu Zagreba.

U srcu INSPIRACIJA leži jednostavna ideja začetnice Anite Vukušić Crevar – povezivanje, informiranje, inspiriranje i prilika za poslovno umrežavanje. Stoga je u predivnom prostoru Frida u Kaptol centru održana još jedna inspirativna večer koju je moderirala Jana Fabijanić uvodeći uzvanike u inspirativne priče gošći.

Maša Kovač: Od Splita do svjetskog uspjeha

Rođena i odrasla u suncem okupanom Splitu, Maša Kovač je ime koje simbolizira više od običnog životnog puta. Njena priča obuhvaća odvažnost, strast prema umjetnosti i ljubav prema ljepoti. Ljubav prema plesu, Maša je otkrila već sa 6 godina i uplovila u svijet baleta, a s 12 godina, započela je profesionalnu plesnu karijeru. Njezini prvi koraci na pozornici zabilježeni su u splitskoj Aidi.

No svoj talent Maša nije ograničila samo na ples. S 20 godina sudjeluje u organizaciji modnih događanja, ozbiljno zakoračivši u svijet mode. Ubrzo se preselila u Italiju, gdje je šest godina bila profesionalni model. Diplomirala primijenjenu umjetnost sa smjerom industrijskog dizajna. Promatranje života kroz smisao, svrhu i ljepotu uvijek su bili njezin duhovni kompas. Njezina strast prema umjetnosti, interijerima i ljubavi prema lijepom vodili su je do otvaranja “Mashrooma” 2007. godine. Od tada je “Mashroom” postao sinonim za luksuzni dizajn i unikatne interijere.

-Ako ste u potrazi za dekoracijama koje će dom zagrnuti toplinom i stvoriti u njemu ugođaj, Mashroom je prava adresa, jer jedna je od kvaliteta ovog salona i brižljivo odabirana ponuda dekorativnih detalja – objašnjava simpatična poduzetnica.

No priča Maše Kovač se ne zaustavlja ovdje. U 2024. godini planira daljnje širenje noseći svoj osobni pečat umjetnosti, ljepoti i inspiraciji kamo god kročila.

Leila Nanuk: Arhitektica puna ljubavi prema oblikovanju

Inspirativna gošća Leila Nanuk je svoju strast prema oblikovanju i stvaranju struktura pretočila u arhitekturu, ali i dizajn nakita. Leila nije tipičan primjer arhitektice koja je odmah znala što želi biti. Naprotiv, upisala je arhitekturu 2013. godine bez jasnog cilja no danas je neupitno da je ta struka ispunjava.

Unatoč nesigurnostima u početku, Leila danas s ponosom ističe svoju predanost arhitekturi i svemu što ona donosi. Radi ruku pod ruku s mentorom prof. Nenadom Fabijanićem, a njihova najnovija suradnja usmjerena je na obnovu kulturnog dobra pogođenog potresom, demonstrirajući duboko razumijevanje važnosti očuvanja kulturne baštine.

Leilina strast za oblikovanjem nije se zaustavila samo na arhitektonskim projektima. Kroz svoj brend NEK’SI, inspiriran konceptom “Nek’ si!”, Leila potiče žene da budu podrška same sebi i prigrle hrabrost. NEK’ SI proizvodi trenutno uključuju neksice, plexiglass naušnice koje odražavaju njenu kreativnost i stručnost u oblikovanju.

Ovaj brend nije slučajno nastao. On je rezultat temeljitog istraživanja i stručnog oblikovanja. Svaki par naušnica se može kombinirati na 56 različitih načina zahvaljujući prozirnim nastavcima u obliku kruga ili kvadrata. Svaka kombinacija boja i oblika stvara jedinstveni izgled, dajući vam slobodu da izrazite svoj stil.

Svjež zrak u našem životu

Damira Katarina Miličević i njezina partnerica Arnea Horvat Djordjević u prostor restaurant & bar Frida, unijele su dašak svježeg zraka zahvaljujući inovativnim Blueair pročišćivačima zraka. Damira, kineziologinja i stručnjakinja za tjelesnu aktivnost i zdravu prehranu, svjesna je važnosti održavanja tijela u optimalnom zdravstvenom stanju što uključuje i čistoću zraka koji udišemo.

 

U svojoj potrazi za kvalitetnim rješenjem, ove dvije inspirativne dame su pronašle švedski brend Blueair, koji se već više od četvrt stoljeća bavi proizvodnjom visokokvalitetnih pročišćivača zraka. Ovaj brend se istaknuo kao svjetski lider u pročišćavanju zraka za kućnu i profesionalnu upotrebu. Njihova patentirana rješenja ne samo da pružaju izvrsne performanse već su i energetski učinkovite.

Osim pročišćivača zraka, prepoznali su važnost pravilne hidratacije. Kvaliteta pitke vode danas nije ista kao u djetinjstvu i suočavanje s različitim stupnjevima zagađenja vode postalo je ključno za očuvanje zdravlja.

– U tom kontekstu, proizvod A2O Pure s Aquaporin Inside®️ tehnologijom izdvaja se kao pročišćivač vode koji uklanja razne zagađivače, uključujući PFAS (vječne kemikalije), pesticide, teške metale, mikroplastiku, viruse, hormone, nitrata i druge štetne tvari. Ova tehnologija temelji se na otkriću prirodnih proteina nagrađenom Nobelovom nagradom – objasnila je Damira Katarina.

Na Inspiracijama je predstavljen i najnoviji proizvod – Birdie®️ koji reagira na kvalitetu zraka u vašem prostoru. Kada kvaliteta zraka postane loša, Birdie®️ će se “srušiti” dok se prozor ne otvori kako bi dopustio svježi zrak u prostoriju. Loša kvaliteta zraka može povećati rizik od različitih zdravstvenih problema, uključujući astmu, glavobolje, alergije i poremećaje sna. Birdie®️ pomaže održavati optimalnu kvalitetu zraka i pruža znatno bolje uvjete za život i rad.

Inspirativne priče ovih mladih žena još jednom podcrtavaju moto da snovi postaju stvarnost kad se udruže s predanošću i ljubavlju. Uz inspirativne poslovne priče, gosti su uz finu večeru uživali i u okusu specifičnih nota Finsbury gina i Thomas Henry tonika, bogatim platama Dukat sireva i fino rashlađenom pjenušcu Freixenet.
Svi koji su bili sretne ruke nagrađeni su bogatom tombolom koja je sastavni dio ovog događanja i uvijek je veselje samo po sebi. Bila je to još jedna večer za pamćenje obogaćena sjajnim inspirativnim gošćama, nadahnutim pričama i životnim mudrostima.

Foto: Press-Anita Vukušić Crevar/Sport Educa