fbpx

Nove odluke o nužnim epidemiološkim mjerama za tri županije

Hrvatska…

Odluke stupaju na snagu u ponedjeljak, 31. kolovoza

odlukeNa prijedlog stožera civilne zaštite Virovitičko – podravske, Šibensko – kninske i Varaždinske županije, donesene su nužne epidemiološke mjere za ova područja.
Nužne epidemiološke mjere za Virovitičko-podravsku županiju
Odluka stupa na snagu u ponedjeljak, 31. kolovoza. U trajanju od 14 dana, na svadbenim svečanostima koje se održavaju na području Virovitičko-podravske županije može biti prisutno najviše 50 osoba.
Tekst odluke dostupan je na poveznici.
Nužne epidemiološke mjere za Šibensko-kninsku županiju
Odluka se primjenjuje od 31. kolovoza, a mjere su:
na svadbenim svečanostima može biti prisutno najviše 50 osoba, a mogu trajati najdulje do 02:00 sata; iznimno, na svadbenim svečanostima može biti prisutno do 100 osoba, a takve svadbene svečanosti se mogu održavati samo u prostorima koji redovno mogu organizirati svečanosti za najmanje 3 puta više osoba nego što će ih biti na takvoj svadbenoj svečanosti;
na sahranama može biti prisutno najviše 50 osoba, a sućut ožalošćenima se ne smije izražavati bliskim kontaktom;
u svim zatvorenim prostorima u kojima se obavljaju javne ili gospodarske djelatnosti te odvijaju manifestacije, kulturni ili drugi programi, vjerska ili druga društvena okupljanja obavezno je korištenje maski za lice ili medicinskih maski;
zabranjuju se posjeti korisnicima domova za starije i drugih ustanova socijalne skrbi i izlasci korisnika izvan prostora objekata i dvorišta domova za starije i drugih ustanova socijalne skrbi, izuzev ako je izlazak uvjetovan medicinskim razlozima.
Mjere pod točkom 1., 2., 3. određuju se u trajanju od 30 dana, a mjera pod točkom 4. u trajanju od 15 dana.
Tekst odluke dostupan je na poveznici.
Nužne epidemiološke mjere za Varaždinsku županiju
Odluka stupa na snagu u ponedjeljak, 31. kolovoza. U trajanju od 30 dana, na svadbenim svečanostima koje se održavaju na području Varaždinske županije može biti prisutno najviše 100 osoba.
Tekst odluke dostupan je na poveznici.

Izvor: HZJZ/koronavirus.hr
Foto: arhiva