fbpx

Posljedice legalizacije kanabisa na malim ekranima

Na HRT-u…

U sklopu ciklusa Mijenjamo svijet dokumentarni film Posljedice legalizacije kanabisa

Posljedice legalizacije kanabisaHrvatska radiotelevizija (HRT) u srijedu, 1. travnja 2020. godine u sklopu ciklusa Mijenjamo svijet na svom će Prvom programu (HRT-HTV1) u udarnom terminu od 20:05 prikazati dokumentarni film Posljedice legalizacije kanabisa.
Marihuana je naime desetljećima bila ključni dio kontrakulture, predsjednik SAD-a Reagan nazvao ju je “vjerojatno najopasnijom drogom”, a oni bliski vlasti su je prezirali.
No, kako pokret za “normalizacijom” marihuane raste, a sve veći broj saveznih država SAD-a odlučuje se za regulaciju umjesto zabrane, što se događa kad marihuana postane korporativna? Posljedice legalizacije kanabisaKako utječe na nasilje, javno zdravlje i državne financije? Jesu li velike korporacije najveći dobitnici?
U Nizozemskoj zakon štiti konzumente, ali ne i prodavače koji djeluju u sivoj pravnoj zoni. Legalno uzgajana marihuana u Americi danas je kvalitetnija od marihuane koja se uzgaja u Meksiku i prodaje na crnom tržištu. Sitni dileri prisiljeni su prodavati lošiji proizvod.
Ovaj dokumentarni film, sniman u Sjedinjenim Američkim Državama, Kanadi, Urugvaju, Meksiku i Europi, prikazuje iskustva pionirskih zemalja. Je li legalizacija ispunila sva očekivanja?
Film Posljedice legalizacije kanabisa je odabrala Mira Vočinkić.

Foto: Press