fbpx

Vrijeme razuzdanih šezdesetih: Posljednja truba na malim ekranima

Zagreb…

Serija Posljednja truba u trajanju od šest epizoda

Hrvatska radiotelevizija (HRT) u subotu, 2. svibnja 2020. godine na Drugom programu (HRT-HTV2) u terminu od 23.00 sata počinje s prikazivanjem serije Posljednja truba u trajanju od šest epizoda.
Radnja serije Posljednja truba smještena je u Aden, Jemen, u 1965. godinu kada Britanska Kraljevska vojna policija pokušava ugušiti veliki ustanak. Napetosti rastu u užarenoj pustinji. Bilo kakva pogrešna procjena mogla bi donijeti smrt.

Posljednja truba

No život i ljubav moraju se nastaviti. To je vrijeme razuzdanih šezdesetih. Seksualna emancipacija, zavodljiva nova glazba i skandalozna moda dopiru i do ležaljki u glamuroznome Klubu BP.
Odnedavno oženjeni satnik Joe Martin, kojem je dodijeljena prva služba, privikava se na novu ulogu uzornog muža i časnika, potiskujući svoju neumornu potrebu za nečim višim.
Njegova supruga Honor očajnički ga želi usrećiti. No, koliko dobro poznaje muškarca za kojeg se udala? Naprasita Alison sušta je suprotnost nedužnoj mladoj Honor i uživa u tome da odvlači svoju novu prijateljicu na krivi put.
Njezin muž poručnik Ed Laithwaite progresivan je mislilac koji se odvaja od ostatka postrojbe i nikako mu ne odgovara arogancija Britanskoga Carstva. Mary Markham smatra da su odanost, služba i diskrecija važniji od svega. Ona je udana za bojnika Harryja Markhama, principijelnog vođu postrojbe koji se najviše ponosi činjenicom da još nije izgubio nijednog vojnika.
No ovdje, u osami nepoznate zemlje, ništa nije sigurno i veze će doći na kušnju kako pritisak i strasti budu jačali. Bešćutni rat donosi opasnost i izdaju te će dovesti u pitanje kodeks koji upravlja životom svakog vojnika.
Uloge: Jessie Buckley (Honor Martin), Stephen Campbell Moore (poručnik Ed Laithwaite), Amanda Drew (Mary Markham), Ben Miles (bojnik Harry Markham).

Foto: Press