fbpx

Praizvedba baletne predstave Kraljevi bogova

HNK Zagreb…

Koreograf  je slavni Pascal Touzeau

Kraljevi bogovaU subotu, 25. travnja 2015. u 19,30 sati održat će se praizvedba baletne predstave ‘Kraljevi bogova‘ u koprodukciji HNK u Zagrebu i Muzičkog biennalea Zagreb. Koreograf je Pascal Touzeau, uvaženi europski baletni umjetnik originalnog koreografskog rukopisa, koji je i autor scenografije, kostimografije i oblikovanja svjetla. Glazbu za balet Kraljevi bogova skladali su mladi hrvatski skladatelji: Tomislav Oliver za prvi dio Kompleksna poezija i Ivana Kiš za drugi dio Mehanizam Kraljevi bogovasebičnog gena.
U predstavi nastupaju Edina Pličanić, Olja Jovanović Zurovac, Petra Vargović Stanciu, Iva Vitić Gameiro, Milka Hribar Bartolović, Natalia Horsnell, Tomislav Petranović, Leonard Jakovina, Azamat Nabiullin, George Stanciu, Guilherme Gameiro Alves, Tamás Darai uz ostale soliste i gotovo cjelokupni ansambl Baleta HNK u Zagrebu.
Praizvedba baleta Kraljevi bogova bit će izvedena u sklopu 28. Muzičkog biennalea Zagreb i nastavak je tradicionalne suradnje Baleta Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu i Muzičkog biennalea Zagreb.

Foto: Press