fbpx

Premijerno: 3. sezona serije Genijalna prijateljica

Genijalna prijateljica – My Brilliant Friend

Treća sezona serije Genijalna prijateljica (My Brilliant Friend), temeljena na trećem romanu iz tetralogije Elene Ferrante, imat će premijeru 7. veljače 2022. godine na HBO GO-u kada u ponudu stižu prve dvije epizode.

Genijalna prijateljica

Genijalna prijateljica prati Elenu Greco i njezinu najbolju prijateljicu, Raffaellu Cerullo, koju je oduvijek zvala Lila i s kojom se upoznala u prvom razredu osnovne škole 1950. godine.

Genijalna prijateljica

Priča pokriva više od 60 godina njihovih života, a dok je piše, Elena istražuje misterij Lile, genijalne najbolje prijateljice, i na neki način, najgoreg neprijatelja.

Snimljena na talijanskom jeziku, s Margheritom Mazzucco i Gaiom Girace u glavnim ulogama, u trećoj sezoni Elena i Lila su već odrasle žene, tijekom 1970-ih.

Lila je uzela sina i ostavila muža i lagodan život kako bi radila kao radnica u tvornici u najtežim uvjetima, dok je Elena otišla iz susjedstva kako bi studirala u Pisi, a sada je autorica uspješnog romana koji joj je utro put do bogatog i kultiviranog svijeta.

Dok se bore sa svojim željama i nesigurnostima, još uvijek su snažno i ambivalentno povezane.

Treća sezona serije Genijalna prijateljica temeljena je na bestselleru „Priča o onima koji bježe i onima koji ostaju“, trećem romanu iz tetralogije Elene Ferrante.

Seriju Genijalna prijateljica je režirao Daniele Luchetti, a produkciju potpisuju Lorenzo Mieli i Domenico Procacci. Serija je nastala u suradnji Rai Fictiona i HBO Entertainmenta.

Priču i scenarij potpisuju Elena Ferrante, Francesco Piccolo, Laura Paolucci i Saverio Costanzo. Između ostalih, izvršni producenti su Paolo Sorrentino i Jennifer Schuur.

Foto: Press HBO