fbpx

Tisuće obožavatelja stvorili Najveće srce u Sarajevu

Sarajevo…

Najveće srce u SarajevuNikad svečaniji Sarajevo Film Festival okupio je ove godine zvijezde svjetske kinematografije i pripremio tisućama posjetitelja posebno slavlje za svoj 25. rođendan. I dok cijeli grad živi s festivalom koji je postao jedno od ključnih mjesta na kulturnoj mapi Europe, tisuće posjetitelja sudjelovali su u obilježavanju jubilarnog izdanja festivala na sasvim poseban način. Obožavatelji diljem regije, od srca su poklonili festivalu Najveće srce u Sarajevu s posebnom porukom Svi smo mi istog filma.
U samom središtu događanja, u nedjelju 18. kolovoza, otkrivena je ova instalacija i kao poseban poklon uručena Mirsadu Purivatri, direktoru Sarajevo Film Festivala.
Stvaranju mozaika Najveće srce u Sarajevu pomogli su i popularni glumci iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije i Slovenije koji su putem svojih društvenih mreža poslali posebno emotivnu poruku. Kakve uspomene ih vežu uz omiljeni festival otkrili su u videu Svi smo mi iz istog filma neka od najpoznatijih imena regije: Rene Bitorajac, Nataša Janjić, Moamer Kasumović, Mario Drmać, Milan Marić, Nataša Ninković i Ula Furlan.
Već 25 godina Sarajevo Film Festival dodjeljuje nagrade Srce Sarajeva za najbolja ostvarenja u filmu, a za posebno jubilarno izdanje, najveće je srce svom omiljenom festivalu poklonila publika.

Foto: Press