fbpx

Kućni ljubimci i dr. Vladimir Pezo

Tri desetljeća emisije…

Vladimir Pezo– U ožujku 1987. godine tadašnje uredništvo osmislilo je mnogima omiljenu radijsku emisiju. Nazvana je Kućni ljubimci. Pozvali su me kao gosta i umjesto jedne ili dvije emisije nastavili smo je raditi svakoga tjedna – ističe dr. Vladimir Pezo.
Jedna od najdugovječnijih emisija HRT – Radija Sljeme Kućni ljubimci sa stručnim suradnikom i doktorom veterinarske medicine Vladimirom Pezom obilježava tridesetu godišnjicu neprekinutoga emitiranja. Svečana je rođendanska emisija na rasporedu sutra, 30. ožujka, s početkom u 13.30. Već tri desetljeća svakoga četvrtka u emisiji gostuju priznati stručnjaci, a svakoga posljednjeg četvrtka u mjesecu sa slušateljima je i dalje dr. Vladimir Pezo. Urednica je Nevena Saraga.
Vladimir Pezo– Temelj je bio kontakt sa slušateljima, koji su pitanjima i komentarima obogaćivali njezine sadržaje. Moja je zamisao bila da se u komunikaciji održi onaj stari, ali uvijek lijepi agramerski stil s diskretnom manirom gospona Fulira. Čini mi se da se takav pristup svidio mnogima, posebice slušateljicama – ističe Pezo.
U svojim je početcima emisija emitirana ponedjeljkom od 17.00 s gostima iz svijeta medija, kazališta, filma, glazbe, a katkad i politike. Razgovaralo se o njihovim ljubimcima te njihovim zgodama i nezgodama. Nešto kasnije Kućni ljubimci promijenili su termin i emitiraju se četvrtkom. Generacije su slušatelja HRT – Radija Sljeme vlasnici kućnih ljubimaca te su im savjeti dr. Peze već niz godina neizostavni i dragocjeni.
– Kako je Radio Sljeme oduvijek u službi pomaganja i izobrazbe slušatelja, svi su urednički timovi uz određene promjene zbog usavršavanja emisije prepoznali njezinu vrijednost i nikad nisu odustajali od mnogima omiljene emisije“, ističe vršiteljica dužnosti glavnoga urednika HRT – Radija Sljeme Tanja Baran.
Jedna je od ideja vodilja bila i smirivanje napetosti koje su se znale osjećati između onih kojima je stalo do ljubimaca i onih koji nisu imali toliko razumijevanja.
– Posebice sam želio njegovati kulturu komunikacije, koja je bila utemeljena na dobrim nakanama i u prihvaćanju različitosti. Emisija danas traje pola sata. Radijska se pravila moraju poštivati, a promjene koje su se događale imale su opravdanje u jačanju dinamike programa i njegove zanimljivosti s manje govora i više glazbe, kojom se Radio Sljeme može ponositi – dodaje dr. Pezo.
Urednica Nevena Saraga ističe kako novosti iz svijeta kućnih ljubimaca, zdravstvene savjete i odgovore na pitanja slušatelja u toj popularnoj kontaktnoj emisiji daju brojni istaknuti stručnjaci, a posljednji je četvrtak u mjesecu i dalje rezerviran za dr. Vladimira Pezu koji, uz veterinarske savjete, češće slušateljima daje i one koji život čine veselijim i šarenijim.
– Slušateljima ćemo i dalje predstavljati zanimljive kućne ljubimce, pomagati im veterinarskim i stručnim savjetima, pratiti rad i aktivnosti kinoloških i felinoloških udruga te udruga za zaštitu životinja i prihvatilišta – dodaje urednica emisije Nevena Saraga.
Emisija Kućni ljubimci HRT – Radija Sljeme na 88,1 MHz na rasporedu je svakoga četvrtka s početkom u 13.30, a dostupna je i na mobitelima, tabletima i računalima s pomoću multimedijske usluge HRTi.

Foto: Press