fbpx

Novo ruho: Dobro jutro, Hrvatska i Dobar dan, Hrvatska

Zagreb…

Dobro jutro, HrvatskaIzdanje emisije Dobro jutro, Hrvatska iznenadilo je gledatelje svojim novim ruhom. Uz novi izgled, studio je zasjao u toplim bojama, a gledatelje su na početku HRT-ove jesenske sheme pozdravili Zlata Muck i Davor Meštrović, dok će svoj voditeljski debut u utorak uz Meštrovića imati Maja Ciglenečki.
– Uzbuđena sam i sretna, jer sam dobila povjerenje urednice Ane Milić i ovu sjajnu priliku – jutra provoditi u HTV-ovom studiju, uz ove divne ljude, od voditelja, do svih kolega iza kamera, koji su dio emisije, uz koju sam se i ja budila još kao dijete…”
– Dobro jutro uz svoje standardne rubrike koje nudimo svakoga dana, osvježeno je i jednom novom rubrikom: ‘Svi smo mi potrošači’ iza koje stoji HTV-ova urednica Zrinka Štimac, bivša voditeljica emisije Dobar dan, Hrvatska – sa zadovoljstvom nam ističe glavna urednica Ana Milić, kojoj se u svakodnevnom ranojutarnjem poslu pridružuju i izvršne urednice Larisa Banek i Danijela Grgić.
Larisa Banek, također urednički potpisuje i emisiju ”Dobar dan, Hrvatska”:
Hrvatska– Tema je uistinu u izobilju i svaki je dan poseban izazov u mozaičnom programu – no, izuzev novog studija, gledateljima nudimo svakoga dana – rubriku – kako bi ‘dan’ bio ne ‘dobar’ već ‘najbolji mogući’. Tako ponedjeljkom jezične savjete dijeli Marko Alerić, svakog drugog utorka Milan Košuta nam savjetuje kako se nositi sa životnim izazovima, dok i srijedom imamo jezične savjete, ali s Nives Opačić, dok je četvrtak dan rezerviran za lov na antikvitete s našim kultnim Jurom Gašparcem, a petak zaokružujemo filmskim temama s Danijelom Rafaelićem.
Utorak s nestrpljenjem iščekuje i Dubravka Žiljak – koja će nakon 25 novinarskih godina na Hrvatskoj radioteleviziji – prvi put stati pred kamere kao voditeljica emisije:
– Uspješno sam sve ove godine, od 1994., izbjegavala voditeljske angažmane, no ipak sam posustala na upit urednice Ane Milić, a zahvaljujući našoj divnoj Službi za jezik i govor, fonetičarkama Višnji Modrić, Vedrani Magjarević i Kseniji Krajačić te njihovoj dobroj pripremi, više ne vidim razloga da moj angažman ne bude dobar. Svakako je uzbudljivo jer je novo iskustvo, nakon toliko reportaža s terena, ući u studio i privikavati se na više kamera, zašto ne probati?
HrvatskaMajka svježe upisane gimnazijalke (1. razred, V. gimnazija) izuzetno se veseli i školskim temama, a kako živi u Zagorju i često je na biciklu – priznaje:
– Vesele me sve teme koje slijede u studiju na tu temu, a s radošću ću ih primjenjivati na svoja dva kotača.
Potpora u studiju prvoga dana voditeljskog angažmana u emisiji Dobar dan, Hrvatska bit će joj – suvoditelj Leon Čuljak, a kolega Davor Meštrović, priznaje, dao joj je najbolji savjet:
– Neka ti Bog pomogne!
– Ovo je još jedna sezona, koju naši timovi, novinari, urednici, i svi oni iza kamera, pripremaju s neopisivom radošću – i jedva smo dočekali početak jesenske sheme te evo s nekoliko noviteta razveselili gledatelje, što se trudimo činiti svakoga jutra – zaokružio je Davor Meštrović prvi ponedjeljak dviju emisija u novom ruhu.
Za izgled voditelja u obje emisije brine HRT-ova kostimografkinja Vesna Šipušić Buljan.
– Voditelje smo osvježili bojama jeseni, s time da smo se naročito zadržali na detaljima crvene boje. ‘Dobro jutro, Hrvatska’ je oduvijek ležernija emisija, stoga smo si dali i oduška – kada je riječ o veselju, dok je ‘Dobar dan, Hrvatska’ emisija ozbiljnijeg tona, stoga su takve nijanse, te smo dužni i odabiru odjeće tako pristupiti, a vjerujemo kako će sve te novitete pozdraviti naši gledatelji.

Foto: Press – Dinko Bažulić