Putovanje prostor-vremenom o tajnama svemira

Na HRT-u…

Serija Putovanje prostor-vremenom kroz šest nastavaka daje uvid u najnovija istraživanja svemira

PutovanjeHrvatska radiotelevizija od petka 16. kolovoza 2019. godine na svom Drugom programu (HRT-HTV2) u terminu od 23.00 sata započinje s ponovnim prikazivanjem izvrsne dokumentarne serije Putovanje prostor-vremenom koja se bavi istraživanjem svemira.
Originalnog naziva „Spacetime“, serija kroz šest nastavaka daje uvid u najnovija istraživanja svemira, nova otkrića i njihov utjecaj na našu budućnost. Moguće otkriće devetog planeta u Sunčevu sustavu i senzacionalno otkriće gravitacijskih valova dospjeli su na naslovnice diljem svijeta. Ta su otkrića samo vrh nezamislivo velikog ledenog brijega.
PutovanjeGledatelje kroz seriju vodi jedan od najuglednijih stručnjaka za svemir, prof. dr. Ulrich Walter koji je sudjelovao je u misiji Shuttle D-2 te pripada veoma ekskluzivnoj skupini od samo 500 ljudi koji su imali priliku vidjeti naš planet iz svemira.
Prva epizoda nosi naslov Odlazak na Mars – Osvajanje planeta koja se bavi fiktivnim slijetanjem svemirske letjelice s ljudskom posadom na tlo crvenog planeta 2. kolovoza 2048. godine. No, događaj koji je za sada još znanstvena fantastika jednoga dana postat će stvarnost, čemu u prilog govori podatak kako je na Mars sletjelo već desetke sondi.

Foto: Press