fbpx

Tema dana – nova emisija urednika Denisa Latina

Zagreb….

Najvažniji dnevni događaj odsad u HRT-ovoj Temi dana

– Ovo je za mene veliki profesionalni izazov i radujem mu se. Bez obzira na to je li riječ o politici ili sportu, ja sam u prvome redu novinarka, a u svojemu dugogodišnjem radu u medijima iskusila sam baš sve što se moglo iskusiti − od rada u tiskanim medijima, na radiju i internetskim portalima, pa sve do televizije – ističe Zrinka Grancarić.

Zrinka Grancarić, Tema dana

U novoj programskoj shemi Hrvatske televizije, nakon središnjega Dnevnika, na rasporedu je nova emisija Informativnoga medijskog servisa Hrvatske radiotelevizije Tema dana. Emisija će svakoga dana u petnaestak minuta analitički obrađivati najvažnije dnevne događaje. S mjerodavnim gostom gledateljima će se detaljno približiti događaj koji je obilježio dan, bez obzira na to je li riječ o temi iz politike, gospodarstva, kulture, sporta ili glazbe. Urednik je Denis Latin, a u studiju će se od ponedjeljka do nedjelje izmjenjivati voditelji i urednici Zrinka Grancarić i Branko Nađvinski.
Dugogodišnjemu novinaru, reporteru i uredniku Dnevnika i brojnih drugih informativnih emisija na Hrvatskoj televiziji Branku Nađvinskom u vođenju Teme dana pridružuje se Zrinka Grancarić kao novo televizijsko lice. Šira publika upoznala ju je kao komentatoricu natjecanja u jedrenju na nedavnim Olimpijskim igrama u Riju de Janeiru, no novinarstvom se bavi već 22 godine. Dugogodišnje iskustvo stekla je na HRT – Radiju Zadar prateći sva važnija lokalna događanja, a osnovna su joj područja izvješćivanja bili politika i gospodarstvo.

Zrinka Grancarić

Kao velika zaljubljenica u jedrenje i kao jedriličarka surađivala je i sa Sportskim programom Hrvatske radiotelevizije najviše prateći upravo jedrenje. Zrinka Grancarić od početka ove godine vodi i uređuje poznatu emisiju Hrvatskoga radija (HRT – HR) U mreži Prvog i budući da najvećim izazovom ipak smatra unutarnju i vanjsku politiku, angažmanu u novoj emisiji Tema dana jako se veseli.

Foto: Krasnodar Peršun za HRT – Press