fbpx

Prijenos: Dan pobjede i domovinske zahvalnosti

Knin…

Kolinda Grabar-Kitarović, dan pobjedeHrvatska radiotelevizija u ponedjeljak 5. kolovoza 2019. godine na Prvom programu (HRT – HTV1) izravno prenosi obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti iz Knina.
U povodu obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja Hrvatska televizija priprema specijalnu emisiju uživo iz Knina na Prvom i na Četvrtom programu Hrvatske televizije.
– Uz naše reportere koji se javljaju sa sudionicima proslave (Edi Škovrlj, Eugen Husak, Petar Vlahov i Hrvoje Gunjača), donosimo i reportaže Martine Klaić i Dinka Kreštalice u kojima podsjećamo na povijesne trenutke oslobađanja Hrvatske i junake Domovinskog rata. Donosimo i obljetničku priču Melite Šare o Krilima Oluje. Naime, akrobatska grupa Hrvatskog ratnog zrakoplovstva “Krila Oluje” obilježila je 15. obljetnicu okupljanja prve postave pilota. Iz te je postave grupa poslije i službeno utemeljena na 10. obljetnicu vojno-redarstvene operacije Oluja 5. kolovoza 2005. godine. U reportaži Nataše Ban donosimo priču o demografiji. Sve više mladih odlazi iz Knina i ne vraća se. Što je s onima koji ostaju? Naša ekipa bila je u posjetu kninskim mamama i tatama, i rodilištu gdje se rađa tek petina djece u odnosu na prijeratno razdoblje. A kao spoj demografije i ekologije – svako novorođenče na dar dobije sadnicu drveta i osobno pismo dobrodošlice gradonačelnika Knina – poručuju s HRT-a.
Voditelj i komentator prijenosa je Branko Nađvinski, a urednica Ana Jelinić.
Posebnu emisiju “Knin: Dan pobjede i domovinske zahvalnosti” gledajte u izravnom prijenosu 5. kolovoza na Prvom programu Hrvatske televizije u 7.40 sati.

Foto: Press arhiva