Prikupljeno 830 tisuća kn: Jandroković: Hvala svima koji su zvali
Piše: Gordana Malašić Lazić On 15 svi., 2017 At 05:03 PM | Categorized As Naslovnica, Vijesti | With 0 Comments

Humanitarna akcija…

UZ NAS NISTE SAMI: A ministar zdravstva Milan Kujundžić ističe da je ponosan na sve gledatelje i slušatelje Hrvatske radiotelevizije koji su pokazali veliko srce te svojim pozivima omogućili uspjeh ove humanitarne akcije

HRTU humanitarnom projektu Hrvatske radiotelevizije ‘Uz nas niste sami’, zahvaljujući pozivima građana, prikupljeno je čak 830 tisuća kuna. Svrha prikupljanje iznosa od najmanje 720 tisuća kuna za opremanje Zavoda za hematologiju i onkologiju Dr. Mladen Ćepulić Klinike za dječje bolesti Zagreb. Kako je prikupljeni iznos i veći, laboratorij uskoro može početi raditi.
Humanitarni projekt organiziran je u povodu Vannaobilježavanja Dana Hrvatske radiotelevizije, odnosno 91. obljetnice postojanja Hrvatskoga radija i 61. obljetnice postojanja Hrvatske televizije. Vrhunac projekta bio je sinoćnji veliki humanitarni koncert na kojemu su u HRT-ovu televizijskome studiju Anton Marti nastupili brojni poznati glazbenici, među kojima su bili Oliver Dragojević, Vanna, Marko Tolja, Urban, Frajle i Amira Medunjanin, a na telefone u pozivnome centru u radijskome studiju Zvonimir Bajsić javljao se dosad najveći broj poznatih osoba iz javnoga života – političara, glazbenika, sportaša, glumaca – njih 220.
Kazimir Bačić– Hrvatska radiotelevizija ovaj je koncert organizirala u povodu proslave svojega rođendana. Njime želimo reći da i u slavljeničkim trenutcima mislimo na društvo i pomažemo onima kojima je pomoć najpotrebnija. Ovoga su puta to mališani iz Klinike za dječje bolesti Zagreb. Zahvaljujem svima koji su se odazvali ovoj akciji – rekao je glavni ravnatelj Hrvatske radiotelevizije Kazimir Bačić. Među visokim uzvanicima bio je i predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković.
Gordan Jandroković– Bilo je jako mnogo poziva iz svih krajeva Hrvatske. Hvala svima koji su zvali, riječ je o plemenitoj akciji za pomoći djeci – izjavio je Gordan Jandroković. Izaslanica predsjednice Republike Hrvatske Renata Margaretić Urlić izjavila je kako po ovakvim humanitarnim akcijama Republika Hrvatska prednjači u Europi, a ministar zdravstva Milan Kujundžić istaknuo je kako je ponosan na sve gledatelje i slušatelje Hrvatske radiotelevizije koji su pokazali veliko srce te svojim pozivima omogućili uspjeh ove humanitarne akcije.

Foto: Scena.hr
Fotogalerija: 

comment closed