Sandra Perković ušla u povijest, obranila olimpijsko zlato
Piše: redakcija On 16 kol., 2016 At 05:34 PM | Categorized As Naslovnica, Sport, Sportske minute, Vijesti | With 0 Comments

Rio De Janeiro…

Sandra PerkovićNa olimpijskom stadionu u Riju, najbolja svjetska diskašica Sandra Perković osvojila je zlatnu medalju u finalu održanom danas na Olimpijskim igrama u Rio De Janieru. Sandra je normu za ulazak u finale u jučerašnjim kvalifikacijama ostvarila tek u trećem pokušaju bacivši disk 64,81 metara, a nakon što su prva dva pokušaja bila neispravna. Sandra je danas osvojila zlatnu medalju bacivši disk 69,21 metar. Ovim osvojenim zlatom Sandra Perković pridružila se Josipu Glasnoviću koji je zlatnu medalju osvojio u trapu, te braći Sinković koji su zlato osvojili u finalnoj utrci dvojca na pariće. A Srebrnu medalju osvojio je veslač Damir Martin u utrci samca.
Sandra je u Rio de Janeiru obranila zlato iz Londona, a do sada je samo jedna žena u povijesti uspjela obraniti olimpijsko zlato u bacanju diska. Njemica Evelin Jahl je pobijedila 1976. u Montrealu i četiri godine kasnije u Moskvi.

Foto: Sandra Perković društvena mreža

comment closed