fbpx

Serengeti: Sudbina – priče iz života životinja u savani

Serengeti: Sudbina

U srijedu, 30. lipnja 2021. godine na HRT – HTV1 u 20.10 sati, na programu je dokumentarna serija Serengeti: Sudbina.

Serengeti

Dokumentarna serija prati međusobno isprepletene priče iz života životinja u savani tijekom jedne godine.

Vidjet ćemo netaknuti kutak Serengetija u srcu Afrike. Pratit ćemo dramatični svakodnevni život životinja i emocionalne trenutke s kojima se suočavaju.

Serengeti

Upoznajte usamljenu lavicu prognanu iz čopora, strastvenog babuna koji očajnički pokušava pridobiti izgubljenu ljubav i nestašnu obitelj mungosa koja traži besplatni ručak. Pune smiješnih, tužnih i napetih trenutaka, njihove uzbudljive pustolovine držat će vas prikovane za ekran.

Revolucionarne snimateljske tehnike i izvorna glazba dovest će vas u srce zbivanja. Serija Serengeti približava nam stvarne dramatične događaje i prikazuje ih očaravajuće detaljno.

Nagrađivani britanski glumac John Boyega kao narator približit će nam uzbudljive događaje iz svakodnevice jedinstvenih stanovnika savane. Ljubav i gubitak, ljubomora i suparništvo, tragedija i trijumf izmjenjuju se u srcu ove legendarne zemlje.

1. epizoda

Vrijeme je obilja u Serengetiju. Hranu nije teško naći, ali niz neočekivanih događaja okreće obitelji jednu protiv druge i unosi napetost. Kali, hrabra lavica i odana majka četiriju mladunaca, prekršila je zlatno pravilo obiteljskog života jer je mladunce dobila s lavom koji nije iz čopora. Kad ih pokuša dovesti kući, otkrivaju njezinu prevaru i otjeraju je.

Bakari, strastveni babun, nalazi ljutoga suparnika. Novi, agresivni vođa skupine preoteo mu je ženku koja mu se sviđala. Zalika, mlada hijena, ostaje bez majke u krvavom napadu lavova. Mora preuzeti ulogu vođe čopora i dokazati da je spremna za tako veliku odgovornost.

Tembo, slon tinejdžer, preispituje svoj položaj u obitelji kad njegova majka Nalla okoti novog mladunca. Bakari pokušava pridobiti izgubljenu ljubav, ali dogodi se tragedija. Kali će naći spas na neočekivanom mjestu. Velike životne promjene izazivaju burne emocije stanovnika savane.

srijeda, HRT – HTV1, 30.06.2021., 20.10, Serengeti: Sudbina, dokumentarna serija (1/6) (R) (kod. na sat.)
četvrtak, HRT – HTV2, 01.07.2021., 10.28, Serengeti: Sudbina, dokumentarna serija (1/6) (R) (kod. na sat.)

Epizoda (broj): 1.
Epizoda (naslov): Sudbina
Epizoda (orig. naslov): DESTINY
Produkcija: XIX Entertainment i John Downer Productions
Odabrala: Mira Vočinkić

Foto: Press