fbpx

Nova kriminalistička serija: Tko ubija u Brokenwoodu?

HRT…

Na malim ekranima nova kriminalistička serija od četiri epizode Tko ubija u Brokenwoodu?

TkoHrvatska radiotelevizija, od petka 2. studenoga 2018. godine, na svom Drugom programu (HRT-HTV2) u terminu od 20.05 sati započinje s prikazivanjem nove kriminalističke serije od četiri epizode ‘Tko ubija u Brokenwoodu?.
Radnja serije smještena je u fiktivni gradić Brokenwood na Novom Zelandu koji broji 5000 stanovnika s trendom opadanja i to polaganog, jedan po jedan ili dva po dva, ovisno o tome koliko ih je taj tjedan ubijeno.
Tko ubija u BrokenwooduSerija Tko ubija u Brokenwoodu? donosi svojevrstan odmak od mnogih drugih u kojima se zločini rješavaju forenzikom. Naime, u Brokenwoodu ubojstva su uvijek konkretna, motivi prepoznatljivi, a zaplete je moguće razriješiti ljudskim zaključivanjem prije nego li forenzičkim peripetijama.
Glavni protagonisti serije su iskusni detektiv nepogrešivog instinkta Mike Shepherda (Neill Rea) i njegovi suradnici detektivka Sims (Fern Sutherland) i Breena (Nic Sampson).
Serija Tko ubija u Brokenwoodu? je snimana na raznolikom i prelijepom novozelandskom krajoliku: rijeke, jezera, farme, vinogradi, plaže, zaljevi i šikare, što uvelike doprinosi atraktivnosti i doživljaju gledanja.
U prvoj epizodi dvojica ribara pronađu lokalnog farmera mrtvog u rijeci, stoga inspektora Mikea Shepherda pošalju u ruralni gradić Brokenwood da istraži njegovu smrt. Je li posrijedi samoubojstvo čovjeka kojeg peče savjest jer je ubio svoju ženu ili je i njegova smrt sumnjiva? I dok Mike na vidjelo iznosi obiteljske tragedije i tajne, otkriva i da je idila u Brokenwoodu samo prividna.
Uloge: Neill Rea (inspektor Mike Shepherd), Fern Sutherland (detektivka Kristin Sims), Pana Hema-Taylor (Jared Morehu), Marc Pritchard (Dwayne Dunn), Chris Sherwood (Nate Dunn),
Urednica serije je Ranka Horvat.

Foto: Press