fbpx

Dokumentarna serija Zemlja iz svemira

Zagreb…

Zemlja iz svemira u trajanju od četiri epizode

Zemlja iz svemiraHrvatska radiotelevizija (HRT) od petka, 8. svibnja 2020. godine na Drugom programu (HRT-HTV2) u terminu od 20.05 sati počinje s prikazivanjem dokumentarne serije Zemlja iz svemira u trajanju od četiri epizode.
Gledatelji HRT-a u seriji će imati prilike vidjeti čudesne migracije, kao što su promjena godišnjih doba ili morske mijene. Kamere koje iz svemira bilježe prirodne spektakle danas su toliko napredne da mogu snimiti pojedinu životinju ili čovjeka.
Vrhunska tehnologija donosi nam priču o životu na Zemlji iz sasvim nove perspektive. Uživajte u plesu boja polarne svjetlosti i vrtlogu cvjetanja planktona. Pratite izbliza krda slonova u potrazi za vodom i otkrijte dosad neviđene kolonije pingvina.
Sateliti nam također pokazuju nestajanje prašuma i širenje gradova tijekom desetljeća. Dok se površina Zemlje mijenja brže nego ikad prije, može li nas pogled iz svemira nagnati da bolje pazimo na svoj jedinstveni, osjetljivi dom?
U prvoj epizodi serije Zemlja iz svemira iz svemira pratimo slonove koji muku muče sa sušom, otkrivamo nepoznate kolonije pingvina prema boji njihova izmeta te pronalazimo neobične ledene prstene, koji mogu opasno ugroziti tuljane.

Foto: Press