fbpx

Singrlice: Pozivamo čitatelje na naše koncerte!

Razgovor…

Medijski pokrovitelj Scena.hr

Život vam donese Singrlice da biste uz ljepotu zvuka živjeli i živjeli, kaže Mirjana

SingrliceMartina Guliš je najmlađa, a Mirjana Orsag najstarija članica zbora. Za portal Scena.hr  ‘Singrlice‘ su ispričale zašto su zavoljele zbor. Singrlice su se prisjetile i lijepih trenutaka na koncertima. Samoborsko-karlovački ženski vokalni ansambl Singrlice nakon niza nastupa u protekloj godini, spremaju se za svoj prvi samostalni koncert u Zagrebu u Maloj dvorani Vatroslava Lisinskog 21. veljače, a samo dva dana prije toga, 19. veljače će održati koncert u Karlovcu. Koncerti  će biti presjek dosad neobjavljenih skladbi, ali i objavljenih albuma ‘Singrlice’ i ‘Made in tradicija’ za koji su Singrlice nagrađene  nagradom Porin u kategoriji najboljeg etno albuma 2011. godine.

Scena: Koliko dugo se bavite pjevanjem?
Martina Guliš: Aktivnijim pjevanjem se bavim kako sam postala članica Kulturno umjetničkog društva Oštrc sa svojih 13 godina, da bi se u jesen 2010. godine pridružila Singrlicama.
Mirjana Orsag: Pjevam 30 godina, a u Singrlicama skoro devet godina.

SingrliceScena: Zašto Singrlice?
Martina Guliš: Kad sam čula za Singrlice i poslušala njihov prvi CD bila sam oduševljena glazbom koju izvode, spoj modernog i tradicionalnog me jednostavno oduševio. I kad mi se pružila prilika da budem dio toga, bez previše razmišljanja sam prihvatila postati članicom ansambla. Razmišljala sam o njima kao ansamblu koji se trudi izvući tradicionalne pjesme iz zaborava i na neki način je bila čast postati dijelom toga, a ujedno je to bio korak naprijed mom pjevačkom napretku.
Mirjana Orsag: Jedinstvene su: bogatstvom zvuka, plesa, aranžmana, odabirom izvornih pjesama, jednostavno s njima radite u dobrom ritmu.

Scena: Najdraži trenutak sa Singrlicama?
Martina Guliš:  Puno je lijepih trenutaka bilo sa Singrlicama, svaki nastup neke nove zgode. Mislim da ne mogu izdvojiti posebno neki trenutak koji bi mi bio puno ljepši od drugih. No svakako mogu reći da sve članice, kao i naš voditelj pridonose tome i  da zbog svakog od njih je na neki način svaka proba, svaki nastup poseban doživljaj.
Mirjana Orsag: Dodjela Porina – raspoloženje, vrisak, prekrasno druženje i pozitivna ‘vibra’, fora trenutak.

SingrliceScena: Poruka čitateljima Scene?
Martina Guliš: Pozivam čitatelje da svakako dođu na naše koncerte, ili u Karlovac ili u Zagreb jer vjerujem da neće ostati ravnodušni. To će biti odlična prilika da vide novitete koje spremamo u nastavku godine. Ulažemo puno truda za pripreme koncerata i mislim da nitko neće ostati razočaran rezultatima.
Mirjana Orsag: Dragi moji, život vam donese Singrlice da biste uz ljepotu zvuka živjeli i živjeli…

Foto: Elvis Kosina, Press