fbpx

S. Kovačić: Otvaramo se prema manjinama i ostalim ugroženim skupinama

Za portal Scena.hr…

Vršitelj dužnosti ravnatelja HRT-a kaže da želi vratiti povjerenje i povećati vjerodostojnost HRT-a kao javnog servisa, a svojim dosadašnjim radom je zadovoljan

Siniša KovačićSiniša Kovačić početkom ožujka došao je na mjesto vršitelja dužnosti ravnatelja HRT-a. Za portal Scena.hr Kovačić je otkrio s kakvim se problemima suočio s dolaskom na dužnost.
– Imamo financijskih problema, odnosno problema s tekućom likvidnošću. Tu smo naišli na niz nekih otvorenih pitanja, nepredviđenih nekih troškova do kojih je došlo zbog lošeg planiranja. Sada to pokušavamo stabilizirati, sanirati – objasnio je Kovačić na predstavljanju drugog izdanja Leksikona radija i televizije. Svoj dosadašnji rad kao v.d. ravnatelja ocjenjuje jako dobrim.
– Ne bih se kandidirao za glavnog ravnatelja da ne mislim da dobro radim. Mislim da smo u dva mjeseca napravili dobar posao, da smo na neki način otvorili mogućnost da HRT proizvodi program, puno više programa nego što je to do sad radio – objasnio je Kovačić. Dodao je kako ne želi da HRT bude samo kupac tuđih proizvoda, nego želi da ga HRT stvara. Također ističe da je HRT otvoren za dijalog i prema svim društvenim skupinama.
– Tko god želi i tko god ima neku inicijativu, spremni smo ih saslušati. Napravili smo tu jedan iskorak, vidjeli ste i po portalu Dani ponosa da smo se otvorili i prema braniteljskoj populaciji. Otvaramo se prema manjinama i prema ostalim ugroženim skupinama u društvu – kazao je Kovačić. Naglasio je kako žele vratiti povjerenje i povećati vjerodostojnost HRT-a kao javnog servisa.
– A vraćamo se u one neke dijelove odakle je HRT otišao. Otvorili smo dopisništvo u Vukovaru, a planiramo otvoriti dopisništvo u Bjelovaru, Sisku, Metkoviću – objasnio je Kovačić za portal Scena.hr. (Ana Dukić)

Foto: Press HRT