fbpx

Stephan Lupino iskreno o novoj izložbi, Lupinizmu i financiranju

Graz…

A nakon Austrije, slijede izložbe u Njemačkoj i Engleskoj, kazao je Lupino

Stephan LupinoJučer je u Grazu Stephan Lupino otvorio svoju prvu izložbu u Austriji u sklopu opusa radova iz ‘Lupinizma‘.
– Ovo je početak osvajanja Lupinizmom i to je krenulo s Austrijom, a kasnije će Lupinizam zavladati Europom. Slijede izložbe u Njemačkoj i Engleskoj. Posebno me radovalo što su na izložbi u Grazu bili ozbiljni kolekcionari te grofice koje izuzetno cijene umjetnost – rekao je Stephan Lupino za portal Scena.hr.
Lupino je u Austriji izložio šest skulptura, dva crteža na platnu, četiri križa i dvije maske, a dio izložbe su bili i Lupinovi radovi iz zbirke kolekcionara Milana Krivde, a jedan dio izložbe je bio posvećen radovima iz opusa ‘Anđeli’ koje je Lupino izradio u humanitarne svrhe.
Stephan LupinoOsim fantastičnih djela, koje je izložio u svjetskim metropolama, Lupino je ukrasio i unikatnu gitaru koja je također bila na izložbi, a mladi i perspektivni roker Tobias Brisar iz grupe Unicum je na njoj i zasvirao.
– Posebno me raduje izložba u Beču u jednoj od najprestižnijih galerija – Fine Art galerija Kolhammer-Maringer, gdje će od 1. kolovoza, uz Picassa i Chagala biti izložene i dvije moje skulpture, jedna drvena i jedna željezna – najavio je Lupino.
Za kraj razgovora, Lupino je za portal Scena.hr naglasio kako teško pronalazi način financiranja svojih radova jer umjetnost koju stvara nije kratkoročni proizvod i često je teško razumljiv sponzorima.
– Teško je to sve financirati. Jako puno ulažem u Lupinizam, sve je skupo, skupi su materijali, ali ja vjerujem u to – zaključio je optimistični Lupino.
Uz mnogobrojne goste, na izložbi je bio i počasni konzul Hrvatske u Grazu dr. Nikolaus Hermann, a Peter Žnidarić i Walter Brunner bili su organizatori izložbe, dok je kuratorica izložbe bila Elisabeth Saubach.

Dajana Omerdi

Foto: Stephan Lupino priv. album, Zita Lepen
Fotogalerija: 

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”741″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”91″ thumbnail_height=”68″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”0″ number_of_columns=”5″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show as slideshow]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]