fbpx

Marš za prava životinja – Povodom Dana prava životinja!

Zagreb…

Povodom Dana prava životinja i Hrvatska se pridružuje međunarodnom pokretu

Marš za prava životinja– Pridružite nam se kako bismo zajedno bili na onoj strani povijesti zbog koje se jednoga dana nećemo morati sramiti. Vrijeme je da uvidimo povezanost raznih oblika diskriminacije i zajedno zakoračimo u bolji, humaniji i pravedniji svijet – ističe Luka Oman, predsjednik udruge Prijatelji životinja.
U subotu 9. prosinca 2017. godine u 11.00 sati, povodom Međunarodnog dana prava životinja, mnogi prijatelji životinja okupit će se na Trgu Kralja Tomislava u Zagrebu kako bi marširali za životinje središtem Zagreba. Slikovitim transparentima i dojmljivim fotografijama pozvat će na zalaganje za prava životinja koje ljudi svakodnevno muče i ubijaju.
Udruga Prijatelji životinja, Udruga Pobjede i druge udruge pozivaju sve da stanu uz one kojima su oduzeta osnovna prava, pridruže se istomišljenicima i budu dio rastućeg i revolucionarnog pokreta za nenasilje i pravednost.
Povorci se pridružuju i gosti iz okolnih gradova, ali i srodne udruge iz Slovenije, Bosne i Hercegovine te Srbije, a podršku ‘Maršu za životinje’ dale su i ekološke i civilne organizacije.
– Na ‘Marš za prava životinja’ dobrodošli su svi te se pozivaju oni koji žele ukazati na bilo koju nepravdu koju činimo životinjama. Naime, životinje drže u nehumanim uvjetima, iskorištavaju ih zbog ljudske zabave, ubijaju u proizvodnji odjeće i hrane, izlažu testiranjima u laboratorijima, napuštaju i zlostavljaju, te one, umjesto suživota na ovome planetu, proživljavaju genocid. Okrutnost nad životinjama sveprisutna je diljem svijeta, što je odraz ljudske bešćutnosti s obzirom na to da danas možemo živjeti i pustiti druge da žive, odnosno ne ovisimo ni u kojem pogledu o iskorištavanju životinja. Svi sudionici izaći će u povorku s porukom: O patnji životinja ne smije se šutjeti, već djelovati s ciljem prestanka nanošenja boli živim bićima – poručuju iz udruge.
Međunarodni dan prava životinja obilježava se od 1998. godine, isti dan kada i Međunarodni dan ljudskih prava – 10. prosinca, kako bi se ukazalo na činjenicu da ovaj planet dijelimo s drugim životinjskim vrstama, koje, kao i mi, imaju pravo na život bez držanja u ropstvu, bez iskorištavanja i ubijanja.

Foto: Press