fbpx

Na malim ekranima: Telenovela Kava s mirisom žene

Kava s mirisom žene – Café con aroma de mujer

U petak 08. listopada 2021. godine s početkom u 12.26 sati, na HRT – HTV1, na rasporedu je telenovela Kava s mirisom žene.

Kava s mirisom žene

Gaviota (Laura Londoño) i njezina majka dolaze kao i svake godine na hacijendu Casablanca na drugu berbu kave. No ovoga listopada nadaju se da je to posljednji dolazak u berbu jer će odsad imati svoj komad zemlje.

Kava s mirisom žene

Međutim, predodređena im je drugačija sudbina. Octavio Vallejo, vlasnik hacijende, isti onaj kojega je Gaviota spasila od navodne otmice i isti onaj koji joj je zauzvrat obećao hektar zemlje kako bi ona uzgajala vlastitu kavu, upravo je preminuo.

Na njegovu pokopu Gaviota upoznaje Sebastiána (William Levy), Octavijeva sina koji živi u inozemstvu. Nakon prvoga pogleda među njima se rađa neizdrživa privlačnost, ljubav kakva se rijetko viđa, ljubav koja razdire, strastvena i nemoguća. Njih dvoje pripadaju dvama svjetovima. On se kreće među njujorškom elitom, a Laurin svijet su nasadi kave.

No premda se čini da nemaju ništa zajedničko, njih dvoje uživaju u istoj kavi.

Serija Kava s mirisom žene je remake telenovele iz 1994. godine.

1. epizoda – Kava s mirisom žene

U kolumbijskoj regiji u kojoj se uzgaja kava, Gaviota od otmice spašava svoga gazdu Octavija. Da joj zahvali, on njoj i njezinoj majci Carmenzi daruje hektar zemlje, ali i uzima od njih sedam milijuna pesosa. Obeća im da će idući mjesec dobiti ugovor o zemlji. U New Yorku, Lucía ostavlja Sebastiána.

Kava s mirisom žene

Octavio otkrije da je njegov sin Iván prao obiteljski novac preko računa obiteljske tvrtke Café Élite. Usred žučne rasprave Octavio umre od infarkta. Margot, obiteljska sluškinja, shvati što se dogodilo.

Sebastián se vraća u Kolumbiju na očev sprovod. Na misi upozna Gaviotu. Na izlasku iz crkve Gaviota, Carmenza i Margarita upoznaju Maracuchu. Ponude joj posao beračice kave. Gaviota pjeva svom silinom dok bere kavu. Octaviovoj udovici Juliji smeta pjesma i zapovijedi da je ušutkaju. Sebastián kaže majci da će razgovarati s djevojkom. Gaviota i on se službeno upoznaju među nasadima kave i dožive ljubav na prvi pogled.

Lucía kaže ocu Eduardu da su na rubu stečaja, a on očekuje da se pomiri sa Sebastiánom zbog novca. Iván ulazi u sobu u kojoj se svađao s ocem i ukrade sedam milijuna pesosa koje su Gaviota i Carmenza dale Octaviju. Gaviota ga kasno noću susretne, on je pokuša silovati, a Sebastián je obrani.

Gaviota i on odlaze u bar g. Pedra gdje djevojka pjeva u Octaviovu čast. Na povratku kući Sebastián posudi jaknu Gavioti da ne pokisne i prvi put se poljube.

Kava s mirisom žene
Uloge: William Levy (Sebastián Vallejo), Laura Londoño (Teresa Suárez
Odabrala: Martina Rajšek

Foto: Press