fbpx

Nedjeljom i utorkom stalni termini za hrvatske igrane filmove

HRT…

U okviru prvih promjena u rasporedu emitiranja na programima Hrvatske radiotelevizije uvode se dva stalna tjedna termina predviđena za emitiranje hrvatskih igranih filmova

Bojan Navojec, za hrvatske igrane filmoveU okviru prvih promjena u rasporedu emitiranja na programima Hrvatske radiotelevizije od utorka 17. siječnja u program se prvi put uvode dva stalna tjedna termina predviđena za emitiranje hrvatskih igranih filmova – nedjeljom u 20.00 sati na Prvome programu Hrvatske televizije te utorkom u 21.00 sat na Drugome programu Hrvatske televizije.
Prvi je u nizu hrvatskih filmova nedjeljom komedija redatelja Antonija Nuića Život je truba. Film je to koji pršti humorom, optimizmom, domaćim evergreenima i prvorazrednim glumačkim nastupima, a atmosferičnost je filma dočarana i nekim od najljepših zagrebačkih veduta prikazanim na hrvatskim platnima. Riječ je o pomalo ironičnome, ali suosjećajnome pogledu na ljudsku potrebu za stvaranjem problema i o vještini kojom te probleme rješavamo. Film Život je truba na rasporedu je u nedjelju 22. siječnja u 20.00 sati.
Gledatelji će u istome terminu moći prvi put na Hrvatskoj radioteleviziji vidjeti i filmove S one strane Zrinka Ogreste i Narodni heroj Ljiljan Vidić Ivana Gorana Viteza.
Ljudožder vegetarijanacPrvi u nizu hrvatskih filmova utorkom na Drugome programu Hrvatske televizije bit će nagrađivani film Branka Schmidta Ljudožder vegetarijanac.
Film Ljudožder vegetarijanac govori o pogrešnim liječničkim dijagnozama, korumpiranosti, ponižavajućemu odnosu prema pacijentima te seksualnim aferama na bolničkim odjelima, a cijela priča izišla je iz pera bivšega zagrebačkog ginekologa Ive Balenovića. Ljudožder vegetarijanac dira u srž rana današnjega društva progovarajući o korupciji i kriminalu u politici, policiji, sudstvu i zdravstvu te postaje njegova bespoštedna kritika, nadilazi istinu i postaje zapis vremena. U glavnoj je ulozi korumpiranoga liječnika Rene Bitorajac, direktor fotografije je Dragan Ruljančić, a montažu potpisuju Vesna Lažeta i Hrvoje Mršić. Film je na rasporedu u utorak 17. siječnja u 21.00 na Drugome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 2).
U idućim će tjednima gledatelji u istome terminu na Drugome programu Hrvatske televizije moći pogledati i film Pjevajte nešto ljubavno Gorana Kulenovića, Metastaze Branka Schmidta te druge proslavljene filmske naslove.
Prikazivanjem niza kvalitetnih hrvatskih igranih filmova Hrvatska radiotelevizija korisnicima želi približiti domaću filmsku proizvodnju i istaknuti njezinu vrijednost i važno mjesto koje joj pripada upravo u programu Hrvatske radiotelevizije.

Foto: Scena.hr, Press