fbpx

Tin Srbić: Sada mirniji idem na Olimpijske igre

Tin Srbić sa zlatom, Ana Đerek sa zlatom i broncom odlaze u Tokio!

Ana Đerek osvojila je zlato na parteru i broncu na gredi, a Tin Srbić zlato na preči posljednjeg dana DOBRO Svjetskog kupa u Osijeku! Savršeniji završetak 12. World Cupa u dvorani Gradski vrt nitko nije mogao ni zamisliti, no dogodio se u režiji naših olimpijaca koji će sada puno mirniji sjesti u avion za Tokio. U Osijeku su si sjajnim izvedbama sami poželjeli sretan put.

Ana Derek

Tin Srbić i Ana Đerek povećali su i ukupne hrvatske brojke na svjetskim kupovima od osnutka Hrvatske do danas. S njihove tri današnje medalje došli smo do 382 medalje (ukupno muški i žene), 274. za mušku sportsku gimnastiku i 108. za žensku. Ana je došla do 9 medalja u svoja 23 finala na SK-u, a Tin do 16. u 22 finala.

– Apsolutno bolje od ovoga nije moglo proći. Prvenstveno što sam ja svoje dvije vježbe danas odradila bez greške i to dva puta. I kvalifikacije i finala su bila odrađena… Sama sebe pitam kako si to uspjela? Zlato je tu, bronca je tu! – u suzama je bila Ana koja se prvo vratila na finale grede u kojem je bila brončana sa 13.100.
Zlatna je velika belgijska zvijezda Nina Derwael (13.93), a srebrna Ukrajinka Diana Varinska (13.366).

– Finale grede je stvarno bilo moćno ovaj put, 6 cura je odradilo takve vježbe… Ide jedna Bachynska gredu, odradi svoju vježbu, a ja uspijem biti ispred nje. Pored mene Nina Derwael, pa Diana Varinska s druge strane… Meni je bila takva čast biti s njima na podiju.

Prije nego što je startala s finalom partera, nije znala kako su djevojke ispred nje odradile. A onda je stala na parter i zabljesnula. Suci su rekli 12.833. Srebrna je Austrijanka Marlies Maennersdorfer (12.455), a brončana Latvijka Elina Vihrova.

Tin Srbić

Tin Srbić do zlata je došao s velikih 14.900 i iza sebe ostavio srebrnog Mađara Krisztiana Balazsa (14.433) i brončanog Adema Asila iz Turske (14.133).

– Bio je plan još od prije, od prije nekoliko mjeseci, da ova zadnja provjera prije Tokija mora u finalu biti 6.5 vježba. Točnije, moram krenuti 6.5, pa što god da bude. Makar pao dolje na glavu, ali nije to bio slučaj, rijetko padam na glavu… Bio mi je cilj napraviti tu 6.5 od početka do kraja, kako god i evo uspio sam, prvi put na službenom natjecanju. Stvarno sam prezadovoljan. Zadnja provjera pred Tokio, ovu vježbu idem i tamo. Sad sam vidio da sam već sada u top formi, samo to sada treba održavati još mjesec dana. I to je to. Idem pokušati tamo uživati. Mirniji odlazim u Tokio. Jer, da se dogodilo ovdje neka moja nesigurnost u glavi, da nisam išao 6.5, da sam se predomislio, bilo bi mi puno teže nastupati tamo. Dobro je da sam išao ovako na glavu. Puno mirnije, lakše, staloženije idem tamo. Bit će mi malo lakše uživati u nastupu, a malo manje se brinuti oko toga – rekao je Tin Srbić.

– Ovaj put kao da smo paralelno organizirali 2 natjecanja. Do sada smo uvijek uspješno organizirali taj sportski dio, imamo ogromno iskustvo s njim, ali cijeli taj epidemiološki dio bio je dosta stresan i nov za nas. Ali uz veliku pomoć, savjete i logistiku docenta Krunoslava Capaka i njegovog stručnog tima u Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo, uz pomoć Hrvatskog olimpijskog odbora i magistre Mimi Vurdelje, uspjeli smo uspješno odraditi i taj zahtjevni dio. Na sve to došlo je i 7 hrvatskih finala, srebro Aurela Benovića, zlato Tina Srbića i zlato i bronca Ane Đerek. Bolje nismo mogli ni zamisliti. Bilo je jako zahtjevno, ali organizacijski tim i veliki broj volontera koji je pomagao svih ovih dana, potvrdili su još jednom zašto je DOBRO World Cup u Osijeku jedno od top tri međunarodna natjecanja u Hrvatskoj i jedna od najbolje organiziranih etapa SK-a u svijetu – rekao je za kraj direktor natjecanja Vladimir Mađarević.

Foto: Press Marko Banić / REROOT