fbpx

Tomislav Končevski: Idemo na izbore samostalno!

Zagreb…

Nemoguća je situacija kad vam ultimatume postavlja predsjednik stranke kojem članstvo još čine punica, školski kolega i dvoje susjeda. Ili stranka koja ne zna tko je vodi, kaže Tomislav Končevski

Tomislav Končevski– Dali smo sve od sebe, moji kolege i ja razgovarali smo s predstavnicima više od 30 stranka lijeve političke orijentacije. Doista smo željeli napraviti koaliciju, popuštali smo, vraćali se za stol, mirili nepomirljive, rukovali se…, ali više nema smisla. Nemoguća je situacija kad vam ultimatume postavlja predsjednik stranke kojem članstvo još čine punica, školski kolega i dvoje susjeda. Ili stranka koja ne zna tko je vodi. Namjerno ovako govorim jer želim ‘zapaliti’ tu ljevicu i natjerati ih da progledaju. Otkako je SDP prodao ljevicu za fotelje, očito je kako na ljevici ima prostora za rad, no mi tražimo partnere kojima rad na terenu nije mrzak, a ne foteljaše početnike – rekao je Tomislav Končevski, predsjednik Hrvatskih laburista.
Tomislav KončevskiPredsjedništvo Hrvatskih laburista – Stranke rada na izvanrednoj je sjednici odlučilo prekinuti sve pregovore sa svim potencijalnim članicama lijeve koalicije. Laburisti smatraju kako je ujedinjavanje ovakve ljevice iscrpljujuće i bespredmetno. U pokušaj okupljanja je uloženo mnogo radnih sati i energije, no Laburisti zaključuju kako je taj proces došao do točke u kojoj se pregovori moraju prekinuti.
Končevski ističe kako Laburisti izlaze na izbore samostalno s tri cilja: stranka želi potvrditi svoju poziciju na terenu, postaviti nove temelje za dolazeće lokalne izbore i jasno pokazati lijevim biračima kako su jedina preostala stranka koja će se boriti za radne obitelji.
– Od samog početka imam otpor u stranci oko koalicije jer su ljudi svjesni kako je ljevica previše rascjepkana i loše radi. Unatoč tomu, pokušali smo bar neke ujediniti. Sad se pokazalo da je taj dio stranke, koji se protivio pregovorima, bio u pravu i Predsjedništvo je odlučilo presjeći uzaludna natezanja. Prve reakcije članstva su izvrsne, konačno se među Laburistima počinju buditi optimizam i zajedništvo koji su stranci već izvjesno vrijeme nedostajali. Laburisti iznova upisuju članove, tko god želi jaču ljevicu može nam se pridružiti i postati dijelom stranke – poručio je Tomislav Končevski.
Laburisti ovom prilikom podsjećaju kako su upravo oni pokrenuli inicijativu za samoraspuštanje Sabora jer nemoguće situacije valja odrezati. Iako ta mogućnost oduvijek postoji, niti jednom članu velikih stranaka nije palo na pamet odreći se fotelja i krenuti u nove neizvjesne izbore.
– Laburisti nisu oko toga puno razmišljali. I zato sad idemo na izbore. Samostalno – zaključio je Končevski.

Foto: Press