fbpx

HZJZ u 14 sati: U 24 sata umrla 1 osoba, 2030 ukupno zaraženih Covid-19

Hrvatska…

U Hrvatskoj 2030 zaraženih koronavirusom Covid-19

zaraženih koronavirusomNacionalni stožer Civilne zaštite obratio se medijima i javnosti u 14.00 sati s najnovijim informacijama o koronavirusu Covid-19 u Hrvatskoj.
– Imamo ukupno 2030 pozitivnih osoba zaraženih koronavirusom Covid-19 u Hrvatskoj. Izvršeno je ukupno 31622 testiranja, 709 u protekla 24 sata. U protekla 24 sata imamo jednu novu preminulu osobu. U Republici Hrvatskoj ukupno je preminulo 55 osoba zaraženih koronavirusom Covid-19. Na respiratoru je 23 bolesnika. 1103 osoba je ozdravilo – rekao je Vili Beroš.

covid

Od 27. travnja kreću nove mjere – više o mjerama pročitajte na linku. U Vladi RH, u utorak 14. travnja, je predstavljen i Digitalni asistent Andrija. Andrija je digitalni asistent koji koristi umjetnu inteligenciju da bi istovremeno bio povezan s milijunima građana i svim relevantnim institucijama u borbi protiv koronavirusa. U kontaktu s građanima, Andrija pruža pomoć na sljedeći način:
– Educira ljude kako da prepoznaju simptome zaraze koronavirusom na sebi i drugima kroz asistiranu samoprocjenu, građani dobivaju bolje razumijevanje rizika potencijalne zaraze, kada mogu biti mirni, a kada trebaju poduzeti nešto na dobrobit sebe i ostalih.
– Asistira ljudima u kontaktu prema nadležnim institucijama, upućujući svakoga na pravu adresu, čime štedi vrijeme i energiju građanima i liječnicima u ovim trenucima opterećenja na zdravstveni sustav.
– Omogućuje ljudima da dojavljuju relevantne informacije iz svog kućanstva te na taj način ispunjavaju svoju građansku dužnost pomaganja epidemiolozima ovisnim o podacima u stvarnom vremenu za uspostavu ili ukidanje zaštitnih mjera.
Od početka travnja je aktivan i sustav e-Propusnica. A od 6. travnja je omogućeno izdavanje samo e-Propusnica.
Najbolja obrana od ovog virusa jest održavanje osobne higijene i izbjegavanje bliskih kontakta.

Izvor: HZJZ/koronavirus.hr
Foto: Pixabay – HZJZ/koronavirus.hr