fbpx

Andrija – digitalni asistent u borbi protiv koronavirusa

Zagreb…

Andrija će pomoći hrvatskim epidemiolozima i cijelom zdravstvenom sustavu u kontroli epidemije COVID-19

AndrijaAndrija je chatbot dostupan putem WhatsAppa koji nosi ime hrvatskog liječnika Andrije Štampara, oca preventivne medicine, ne samo u Hrvatskoj, već u svijetu. Chatbot pokrećete klikom na službenoj web stranici uz instaliran WhatsApp ili slanjem poruke Pozdrav na broj +385997753049 koji prvo morate spremiti u imenik telefona.
Pregled funkcionalnosti:
Mogu vam pomoći da pravovremenim djelovanjem zaštitite sebe i svoju obitelj od zaraze, brže pronađete najnovije informacije o koronavirusu i da se na jednostavan način uključite u zajedničku borbu i date svoj doprinos.
O aplikaciji Andrija
AndrijaBorba s krizom pandemije istaknula je važnost kvalitetne suradnje Ministarstva zdravstva i građana Republike Hrvatske. Međusobnim povjerenjem građana i stručnjaka Ministarstva zdravstva postignuti su značajni rezultati, a projekt Andrija stvoren je u namjeri da ta suradnja bude podignuta na višu razinu uporabom tehnologije.
Ministarstvo zdravstva osiguralo je pristup vodećim stručnjacima i uputama za postupanje u borbi protiv pandemije te za voditelja projekta imenovalo prof.prim.dr.sc. Branka Kolarića, dr.med. iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo. Vodstvom profesora Kolarića Ministarstvo osigurava da projekt Andrija u svakom trenutku održava najnovije protokole, smjernice i znanja koji se u situaciji krize često mijenjaju.
Ministarstvo uprave, u čijem djelokrugu je digitalizacija društva, preuzelo je odgovornost za provedbu projekta. Kako bi osigurali pristup vodećim stručnjacima za naprednu tehnologiju, u kabinetu ministra odlučili su projekt realizirati uz pomoć hrvatskih kompanija udruženih u Hrvatsku udrugu za umjetnu inteligenciju CroAI.
Stručnjaci za umjetnu inteligenciju stvorili su digitalnog asistenta Andriju kao projekt koji se sustavno nadograđuje u suradnji sa svim dionicima. Građani korištenjem Andrije pomažu u njegovom razvoju, u mogućnosti su i slati svoje ideje i prijedloge za buduće nadogradnje.
Andrija je prvi digitalni asistent Vlade Republike Hrvatske, njegov cilj je stvoriti prostor za izgradnju i održavanje kvalitetnih odnosa između države i građana.

Izvor: andrija.ai
Foto: Screenshot