Filmski maraton Od sumraka do zore – prvi posvećen Ivi Gregureviću

Na HRT…

Od ove subote na HTV3 počinje filmski maraton Od sumraka do zore – prvi je posvećen Ivi Gregureviću

Ivo GregurevićHrvatska radiotelevizija (HRT) na svom Trećem programu (HRT-HTV3) od 12. siječnja, 2019. godine počinje s filmskim maratonima subotom ‘Od sumraka do zore‘. Maraton otvara emisija ‘Kokice’ u 18.00 sati, a zatim slijedi niz filmskih naslova koji su isprepleteni emisijom Posebni dodaci, u kojoj će gostovati filmski kritičari, redatelji, glumci i filmski stručnjaci.
Prvi filmski maraton subotom posvećen je Ivi Gregureviću, a maraton počinje s emisijom Kokice u 18.00 sati. Slijede dvije filmske domaće poslastice, u 18.25 sati ‘Tri muškarca Melite Žganjer’, zatim ‘Što je muškarac bez brkova’, nakon čega slijedi prvi dio emisije ‘Posebni dodaci’. U 22.20 sati na programu je ‘Što je Iva snimila 21. listopada, 2013.’, a potom se program vraća u studio Posebnih dodataka.
Dean Sosa, Od sumraka do zoreIza ponoći film ‘Ćaća’ uvodi nas u treći dio emisije Posebni dodaci, a maraton se do ranih jutarnjih sati nastavlja filmovima ‘Metastaze’ i ‘Kad mrtvi zapjevaju’.
Dean Šoša, filmski urednik ostavlja za iznenađenje izbor gostiju, no otkriva nam što nas čeka:
– U prvom filmskom maratonu i prvim maratonskim Posebnim dodacima, o Ivi Gregureviću će govoriti dvije postave gostiju- u jednoj su naši ugledni filmolozi i kritičari, a u drugoj redatelji čije je filmove obilježio. Najviše će, vjerujemo, ipak govoriti filmovi koje-dobrim dijelom zahvaljujući Gregureviću, možemo stalno gledati iznova.
Vlatka Kolarović, urednica Programskog kanala HTV3 sa zadovoljstvom najavljuje:
Vlatka Kolarović– Odlučili smo se za subotu, iako HRT nudi obilje dobrog i kvalitetnog programa svaki dan, na svim svojim kanalima, no na HTV3 od sada subota je rezervirana za pravu filmsku poslasticu, publika može biti sigurna da će od 18 sati do ranih jutarnjih sati uvijek pronaći 5 dobrih filmova, koje ćemo vezati ili uz najveća redateljska ostvarenja poput Carpentera, ili pak ciklusi posvećeni Oscarima uoči same dodjele, ZagrebDoxu, Animafestu, ali i tematski – primjerice ‘privatni negativci, a fantastični umjetnici’ poput Kevina Spaceya… a sve to u duhu pokojnoga Ante Peterlića, što je adut HRT, jer imamo i znanje i bogatu arhivu i što je najvažnije: publiku! Publici preostaje još samo nabaviti: kokice.

Foto: Press HRT, arhiva