fbpx

Valent Sinković: Nitko sretniji od nas zbog novog olimpijskog zlata

Valent i Martin Sinković osvojili naslov olimpijskih pobjednika

– Odradili smo sve kako smo zamislili i dogovorili s trenerom Bralićem za finale. Znali smo da su Rumunji dobri, pokušali su nas napasti u završnici utrke, uspjeli smo se oduprijeti i nitko sretniji od nas zbog novog olimpijskog zlata – kazao je Valent Sinković.

Sinković

Najtrofejniji hrvatski veslači Valent i Martin svojili su naslov olimpijskih pobjednika u dvojcu bez kormilara na iznimno zahtjevnoj, valovitoj stazi Sea Forest Waterway u Tokiju.

Braća Sinković u svom su stilu krenuli jako sa starta i odmah zasjeli na čelo. Nakon 500 metara imali su 1.16 sekundi prednosti ispred prvih pratitelja Danaca, a više od dvije sekunde od ostale četiri posade. Na polovici utrke Sinkovići su već bili duljinu čamca ispred Rumunja i Danaca, a tu su prednost držali sve do posljednjih 200-tinjak metara.

U samoj završnici su se odlični Rumunji Marius Cozmiuc i Ciprian Tudosa uspjeli približiti, ali Sinkovići su odbili taj napad i ciljem prošli sa 1.29 sekundi prednosti. Broncu su osvojili Danci Frederic Vystavel i Joachim Sutton.

Tokijsko zlato treća je olimpijska medalja braće i to u trećoj različitoj disciplini, nakon srebra u četvercu na pariće iz Londona 2012. te zlata u dvojcu na pariće iz Rio de Janeira 2016.

– Što reći, osim da ponovno imamo taj predivni osjećaj olimpijskih pobjednika – dodao je Martin.

REZULTATI, m. dvojac bez kormilara, A finale: 1. MARTIN I VALENT SINKOVIĆ (HRVATSKA) 6:15.29, 2. Marius Cozmiuc, Ciprian Tudosa (RUM) 6:16.58, 3. Frederic Vystavel, Joachim Sutton (DAN) 6:19.88, 4. Kai Langerfeld, Conlin McCabe (KAN) 6:20.43, 5. Martin Mačković, Miloš Vasić (SRB) 6:22,34, 6. Jaime Canalejo Pazos, Javier Garcia Ordonez (ŠPA) 6:25.25.

Sa zlatnom medaljom braće Sinković, Hrvatska u Tokiju ima četiri osvojena olimpijska odličja – zlato i broncu iz taekwondoa te još i osiguranu najmanje broncu u teniskim parovima.

Izvor: HOO
Foto: Press HOO – D. Senčar