Dokumentarna serija za djecu Sve o životinjama

Na HRT-u…

Zanimljiva dokumentarna serije Sve o životinjama u trajanju od 26 epizoda

Sve o životinjamaHrvatska radiotelevizija (HRT) od petka, 10. svibnja 2019. godine na svom Drugom programu (HRT-HTV2) u jutarnjem terminu od 9:40 sati započinje s prikazivanjem zanimljive dokumentarne serije za djecu Sve o životinjama u trajanju od 26 epizoda.
Ova poučna BBC-jeva serija o životinjama istražuje svaki detalj njihova života i otkriva nam zanimljive činjenice o pripadnicima životinjskog svijeta. Vidjet ćemo svoj djeci omiljene žirafe, slonove, gorile, lavove, morske pse, nosoroge, tigrove, dupine, polarne medvjede, čimpanze, klokane, nilske konje, tuljane i brojne druge. Ali ovo nije obična serija o divljim životinjama. Svaka je epizoda nova istraživačka pustolovina. Životinje ćemo pomno motriti i otkriti neobične činjenice o njihovom svakodnevnom životu te drugim životinjama koje ih okružuju, bile one prijatelji ili neprijatelji. Priča se razvija kako učimo sve više o njihovu svijetu.
U prvoj epizodi serije Sve o životinjama pratimo Huga, mladog mužjaka nilskog konja koji živi u Zambiji u rijeci Luangwa. Živi s majkom na području rijeke koji pripada njegovom ocu – ‘kralju rijeke’ – najvećem, najglasnijem i najratobornijem nilskom konju u okolici. Oni svoj teritorij dijele s brojnim drugim majkama i mladuncima, a mužjacima je pristup dopušten jedino ako se pokore ‘kralju’. U protivnome dolazi do borbe. Nilski se konji na kopnu doimaju nespretno, ali u stvarnosti oni mogu doseći brzinu čak veću od 40 kilometara na sat – što znači da su brži i od olimpijskog trkača.
Seriju Sve o životinjama je odabrao Krešimir Zubčić.

Foto: Press