fbpx

Ekskluzivno na malim ekranima: Zagrebulje Miljenka Smoje

Na HTV1…

Zagrebulje Miljenka Smoje ekskluzivno 1. siječnja 2019. godine u 20.05 na HTV1!

Zagrebulje– Hrvatska radiotelevizija (HRT) sa zadovoljstvom najavljuje premijerno prikazivanje (u cijelosti) specijalne epizode Malog mista ‘Zagrebulje’ 1. siječnja 2019. godine s početkom u 20.05 sati na HTV1 – poručuju s HRT-a.
Naime, kao što je u Dnevniku otkriveno, pola stoljeća bunkerirana, a nagađa se i nikad u cijelosti prikazana, specijalna epizoda kultne serije pronađena je među filmskim vrpcama Zabavnog programa na HRT-u. Tijekom ‘organiziranja’ arhive montažer HRT-a Miljenko Baričević Moljac ugledao je vrpcu na kojoj nije bilo ono što je pisalo na pripadajućoj joj kutiji. Otkriveno je kako je riječ o novogodišnjem specijalu serije, koja je emitirana samo jednom na Silvestrovo 31. prosinca 1970. u sklopu Novogodišnjeg programa nekadašnje Televizije Zagreb, i od tada joj se gubi svaki trag.
ZagrebuljeRazlozi njezina bunkeriranja nisu nepoznati: naime, u ono vrijeme, smatrano je kako su neki dijelovi te epizode nepodobni, previše hrvatski orijentirani, a među njima i legendarna scena dolaska dr. Luigia i Bepine na glavni zagrebački trg te pjevanje pjesme ‘Ustani bane..’.
Političkim strukturama nije se svidjelo Marušićevo (redatelj Daniel Marušić) viđenje Zagreba i Hrvatske, kao i način na koji je probleme Malog mista projicirao na velegrad, metropolu i cjelokupno društvo.
Filmski crno-bijeli materijal ove emisije pronađen u dijelovima, presnimljen je i stavljen u postupak digitalne obrade, te će restaurirana emisija biti iznenađenje upravo za gledatelje HRT-a prvoga dana 2019.!

Zagrebulje
Scenarij: Miljenko Smoje
Redatelj: Daniel Marušić
Skladatelj: Pero Gotovac
Glume: Karlo Bulić, Asja Kisić, Boris Dvornik, Zdravka Krstulović, Ivo Kadić, Jugoslav Nalis, Branko Nači
Trajanje: 33 minute

Foto: Press