fbpx

Želim život: Građani pozivima prikupili 1.48 milijuna kuna

Zagreb…

Na koncertu ‘Želim život’ prikupljeno je 1.484.281,25 kuna za daljnji rad Zaklade Ana Rukavina

Kolinda Grabar-Kitarović, Andrej Plenković, Želim život

Želim život– Hvala svim dobrim ljudima koji su podržali naš rad, svojim dolaskom na koncert i pozivima na humanitarni broj. Veliko srce i podrška naših sugrađana, koju nam nesebično pružaju već jedanaest godina, nedavno je omogućila 80. transplantaciju krvotvornih matičnih stanica iz Hrvatskog registra. To za oboljele znači novu šansu za život, a nama daje dodatan poticaj da još više i ustrajnije radimo kako bismo i u nadolazećim godinama ostvarili Anin san – rekla je Marija Rukavina, upraviteljica Zaklade Ana Rukavina.
Na koncertu Želim život, održanom 19. prosinca na glavnom zagrebačkom trgu, prikupljeno je 1.484.281,25 kuna za daljnji rad Zaklade Ana Rukavina. Građani su sa 237.485 poziva na humanitarni broj 060 9000 pokazali solidarnost prema teško oboljelima u Hrvatskoj i svijetu. Mnogobrojni građani svojim dolaskom na Trg bana Josipa Jelačića obilježili su 11. godišnjicu rada Zaklade.
Za sve građane koji nisu mogli sudjelovati na koncertu, medijski partner Zaklade i suorganizator koncerta, Nova TV, osigurala je izravan prijenos događaja na Novoj TV, portalima DNEVNIK.hr te putem usluge OYO.
– Podržavati projekte koji doprinose zajednici i mijenjaju društvo nabolje neodvojivi su od poslovanja Nove TV. U Zakladi Ana Rukavina pronašli smo partnera s kojim to uspješno radimo već sedmu godinu zaredom, a ovaj humanitarni koncert kruna je naše cjelogodišnje suradnje. Ponosan sam na sve što smo i ove godine zajedničkim snagama ostvarili, i zahvalan svima koji su nam pomogli u prikupljanju sredstava – izjavio je Dražen Mavrić, predsjednik Uprave Nova TV grupe.
Želim životIz pozivnog centra građanima su se javljala brojna poznata lica iz hrvatskog javnog života, među kojima i predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović, predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković, predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković te gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić.
Pod voditeljskim palicama poznatih lica Nove TV, građani su uživali u hitovima poznatih glazbenika; Halida Bešlića, Indire, Crvene jabuke, Maje Šuput, Miroslava Škore, Ivana Zaka, Vatre, Lane Jurčević, Borisa Novkovića, Opće opasnosti, Mie Dimšić i Nives Celzijus.
– Zahvaljujući radu Zaklade Ana Rukavina i pomoći građana, Hrvatski registar potencijalnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica trenutno broji više od 55.000 potencijalnih darivatelja. Diljem Hrvatske Zaklada Ana Rukavina organizirala je 355 javnih akcija upisa u Hrvatski registar iz kojeg je izdano 80 transplantata za oboljele diljem Hrvatske i svijeta. Vrijednim donacijama građana prikupljenima na prošlogodišnjem koncertu Želim život, Zaklada Ana Rukavina donirala je Kliničkom bolničkom centru Zagreb uređaj Therakos Cellex System za ekstrakorporalnu fotoferezu za potrebe hematoloških pacijenata iz cijele Republike Hrvatske te će nabavka ovog vrijednog uređaja omogućiti veću dostupnost liječenja ovom metodom, kao i povećanje sigurnosti postupka transplantacije. Zahvaljujući dobrim ljudima i njihovim donacijama, Zaklada Ana Rukavina omogućila je stručno usavršavanje još dvjema mladim liječnicama u 2017. godini te su dosad ukupno četiri liječnika iz Republike Hrvatske dobila priliku usavršavati se na najboljim svjetskim klinikama u području hematologije i pedijatrije kako bi po povratku mogli pomoći pacijentima u domovini. Donacije prikupljene na prošlogodišnjem koncertu Želim život pomogle su i da u 2017. godini održimo 34 akcije upisa u Hrvatski registar diljem Republike Hrvatske na kojima se upisalo gotovo 2000 novih potencijalnih darivatelja. Ove brojke Zakladu potiču na daljnji rad i pravi su dokaz da su raspjevani građani u centru Zagreba imali i više nego dobar razlog za slavlje – poručuju organizatori.

Foto: Press