fbpx

Zlatko Dalić: Dragi Bog nam je dao još jednu šansu

Mislim da je u nama još ostalo prkosa i inata, rekao je Zlatko Dalić

– Naravno da nisam ni sretan ni zadovoljan, niti se osjećam komforno. Nije Hrvatska onakva kakvu sam ja zamišljao i htio. Ne igramo dobro, nije ovo po mojoj ideji kada sm započinjali pripreme ali dobili smo zadnju šansu, šansu da u zadnjoj utakmici grupne faze to popravimo i s pobjedom se plasiramo dalje.

Zlatko Dalić

Moramo sada samo o tome razmišljati. Koliko možemo sada podići atmosferu, biti pozitivni ali sam ja jako svjestan sam da ovo nije dobro i da ovo nije Hrvatska kakvu ja želim – rekao je Zlatko Dalić na početku konferencije za medije.

Izbornik Vatrenih Zlatko Dalić održao je danas konferenciju za medije na kojoj je komentirao neriješeni rezultat protiv Češke te o svojim očekivanjima pred posljednji susret u grupnoj fazi. Hrvatska reprezentacija je u dvije utakmice na Europskom prvenstvu upisala jedan poraz (Engleska 0:1) i jedan remi (Češka 1:1) te se nalazi na trećem mjestu skupine D s osvojenim bodom.

– Bilo je puno objektivnih i subjektivnih razloga zbog čega se mi još nismo složili, zbog čega to nije dobro. Ja neću tražiti krivca i alibi u nekom drugom. To je moj posao. Neću tražiti niti razlog što to nije tako. Jednostavno ne izgledamo kako bismo trebali, nismo kompaktni, pogotovo to nismo bili jučer prvo poluvrijeme. Jako smo loše ušli u utakmicu. Neki razlozi koji su tome doprinijeli je da sedam – osam igrača su na pripreme došli ozlijeđeni ili nisu igrali sezonu u klubu. Kad pogledamo utakmicu od jučer, loše prvo poluvrijeme, protivnik je bio bolji, natrčao nas je, ali pored svega toga suparnik koji je izgledao bolje od nas nam nije stvorio šansu. I taj penal u kojem smo dobili gol, jedanaesterac po meni uopće nije postojao – kazao je Zlatko Dalić.

– Nama je mjesto u borbi za proći među 16 ekipa. Ovo nije Hrvatska koja ohrabruje, mi nismo na nivou sada, ali imamo šansu da se popravimo u utorak i da pobjedom izborimo prolazak. Nemamo puno toga za što se možemo uhvatiti – dodao je Zlatko Dalić i nastavio:

Kad pogledamo situaciju ja sam imao skroz neku drugačiju viziju, gledajuću treninge tražili smo najbolja rješenja u hodu. Tako smo pokušavali stvarati priču. Nismo slagali situaciju nikako drugačije nego na temelju viđenog na treningu. Predstoje nam ova tri dana da pokušamo da osvježimo ekipu da bude energičnija i brža da se suprotstavi Škotskoj koja će biti strašno agresivna i motivirana. Nismo radili kombinacije bez ideje, već smo izvlačili iz najboljeg što smo vidjeli na treningu.

Jučer je protivnik trčao više od nas, i to dosta. To pokazuju rezultati. Ono što sam govorio u Rusiji, govorim i sad. Rezultat je taj koji stvara motivaciju, to je ono što stvara atmosferu, a mi to nemamo. Nedostaje nam. Stalno smo u minusu, gubimo pa se vraćamo i ne možemo ući u normalan ritam. Što se pripremljenosti tiče, spomenuo sam one koji su došli s problemima. Ne možemo tu puno napraviti, možemo probati se psihološki dići.

Cijela moja karijera i cijeli moj život je težak, i stalno je borba. Ne bježim od odgovornosti i spreman sam. Pun sam snage, a i sad sam dečkima rekao da vjerujem. Vjerujem u njih, vjerujem u sebe i da imamo snage, hrabrosti, odgovornosti, ponosa i inata da u utorak pobijedimo. Svi su nas otpisali, svi su nas prekrižili, to nam mora biti motiv u utorak da okrenemo situaciju u svoju korist. Razumijem sve napade i kritike, ne bježim od toga, ali mislim da reprezentacija zaslužuje podršku zbog svega što smo napravili prije i zbog te još jedne šanse pred nama. Nije sve još izgubljeno, dragi Bog nam je dao još jednu šansu, i sad je mi trebamo iskoristiti. Mislim da je u nama još ostalo prkosa i inata da to i napravimo- dodao je Zlatko Dalić.

Foto: Press HNS Drago Sopta