Jelizaveta Tuktamiševa dolazi braniti naslov!
Piše: redakcija On 10 stu., 2016 At 05:03 PM | Categorized As Sport, Sportske minute | With 0 Comments

Zagreb…

Svjetska prvakinja i prošlogodišnja pobjednica Jelizaveta Tuktamiševa dolazi na Zlatnu piruetu Zagreba

Jelizaveta Tuktamiševa– S ponosom možemo otkriti da nam se u Zagreb vraća prošlogodišnja pobjednica Piruete, svjetska i europska prvakinja 2015. godine, sjajna ruska klizačica Jelizaveta Tuktamiševa. No, ovo nije jedina velika zvijezda koju ćemo vidjeti u Zagrebu u prosincu. Rusija šalje veliki tim, ali ono što nas posebno veseli i što nije uobičajeno jest da ćemo imati i izrazito jake američke predstavnike. Točna imena znat će se za koji dan – rekla je direktorica Piruete, Melita Juratek Cipek.
Najstarije svjetsko klizačko natjecanje, Zlatna pirueta Zagreba i u svom 49. izdanju koje će se održati od 8. do 10. prosinca ove godine, ljubiteljima ovog ledenog sporta priprema pravu poslasticu.
Iako konkretne prijave tek dolaze, već sada se zna tko će biti jedna od glavnih zvijezda ovogodišnjeg natjecanja u Ledenoj dvorani Doma sportova.
Jelizaveta Tuktamiševa je prošle godine slavila u Zagrebu pobijedivši olimpijsku pobjednicu i kolegicu iz reprezentacije, Adelinu Sotnikovu. Ovu sezonu otvorila je s drugim mjestom na ISU Challenge seriji u Oberstdorfu i četvrtim mjestom u Espoou, dok je četvrta bila na Grand Prixu u Mississaugi.
– Zagreb me puno puta lijepo ugostio. Volim ovaj grad, jako je lijep, uživam šetati centrom, ljudi su jako ljubazni… – rekla je prošle godine Jelizaveta Tuktamiševa koja je uvijek bila uspješna u Hrvatskoj.
U Ledenoj je prije četiri godine osvojila europsku broncu, a 2013. bila je brončana i na Zlatnoj pirueti.

Foto: Press

comment closed