fbpx

Hrvatska u drugoj utakmici SP pobijedila Japan 35:27

München…

HrvatskaIzabranici Lina Červara pobjedom su nastavili svoj nastup na Svjetskom prvenstvu, a dvoboj s Japanom potvrdio je visoke ambicije naše reprezentacije. Hrvatska je utakmicu otvorila s obrambenom formacijom 6-0, a na vratima je briljirao sjajni Marin Šego. Upravo je naš vratar najzaslužniji što su Kauboji postigli niz lakih pogodaka što je rezultiralo visokom prednošću već u 10. minuti (7-1). Hrvatska je bila raspoložena kroz cijelu utakmicu. Izbornik je na klupi ostavio Luku Cindrića, a stalnim su izmjenama nametnuli visok ritam igre. Japanci su s druge strane igrali atraktivno, te su tražili svoje prilike u skladu s tehničkim mogućnostima. Ostaje dojam kako smo uz dobru igru imali i niz nepotrebnih tehničkih pogrešaka.
Stalna prednost od pet pogodaka bila je dovoljna da se u određenim trenutcima odmori dio iskusnijih igrača. Hrvatska je dugim napadima tražila pogreške Japanaca koji su unatoč brzini u tehničkim postavkama teško zaustavljali naše akcije.
Na mjestu gdje je stao Marin Šego u drugom dijelu, nastavio je Ivan Stevanović, odlični Riječanin sakupio je 12 obrana čime je nekoliko puta dignuo Olympiahalle na noge. Hrvatski navijači u velikom su broju ponovno bili velika podrška našoj momčadi.
Drugo poluvrijeme Hrvatska je započela sa serijom od šest uzastopnih pogodaka što je bilo dovoljno za potpunu kontrolu utakmice koja nam je donijela nove bodove u skupini B. Naš napad predvodio je Zlatko Horvat s osam postignutih pogodaka, a Stepančić je dodao još pet uspješnih šuteva. Japan je s druge strane najboljeg igrača imao u Shinnu Tokudi koji se šest puta upisao u strijelce.

Foto: Press – Hrvatski rukometni savez