fbpx

Zlatko Dalić: Izgledalo je kao da mi uopće ne trčimo

Portugal…

Nismo bili dovoljno agresivni i nismo mogli ništa napraviti, rekao je Zlatko Dalić

Zlatko Dalić– Čestitke momčadi Portugala, koja nas je nadigrala u svim segmentima igre i bila bolji suparnik. Mi nismo bili niti blizu potrebne razine i zaslužili smo ovako visoki poraz. Kasnili smo u svakom duelu, na svakoj lopti i svakoj drugoj lopti. Nismo bili dovoljno agresivni i nismo mogli ništa napraviti, dopustivši da nam Portugal radi protunapade jer smo gubili lopte – rekao je Zlatko Dalić.
U prvom kolu drugog izdanja Lige nacija Hrvatska je gostovala kod vlasnika trofeja, reprezentacije Portugala, koji je ubilježio prve bodove, Portugal – Hrvatska 4:1.
– Izgledalo je kao da mi uopće ne trčimo, a očekivao sam barem da ćemo se držati bloka. Cijela je momčad bila loša, ni blizu onoga što želimo i možemo. Nemamo energije za ovakve utakmice, no Portugal je u istom stanju, tako da nema opravdanja. Ništa nas nije iznenadilo, znali smo na koji način Portugal igra – s mnogo rotacija u veznom redu – no mi nismo uspjeli ništa napraviti da bismo to spriječili. To je najveći problem. Portugal je jedan od favorita i u Ligi nacija i na Europskom prvenstvu, ima sjajnu momčad. Mi smo postavili momčad kako je u danom trenutku bilo najbolje, to je ono s čim raspolažemo. Sada se moramo se spremiti za Francusku, tamo nas opet čeka teška borba – zaključio je Zlatko Dalić.

Foto: Press – HNS