fbpx

Zlatko Dalić otkrio sastav protiv Portugala

Portugal…

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić razgovarao je s predstavnicima medija dan uoči sraza s europskim prvakom Portugalom

Zlatko Dalić– Radujem se ponovnom okupljanju, iako nemamo sedmoricu igrača. Veselim se bitnim utakmicama s Portugalom i Španjolskom, a nama je uvijek cilj pobijediti. Dat ćemo sve od sebe za pravu utakmicu, premda nismo u pravoj formi i na visokoj razini, ali bit će to dobar test za nas – pogotovo za igrače koji su prvi puta s nama – rekao je izbornik Zlatko Dalić.
Na stadionu Algarve u Faru, danas s početkom u 20.45 sati, u prijateljskoj utakmici snage će odmjeriti europski prvak Portugal i svjetski doprvak Hrvatska.
– Napravit ćemo svih šest zamjena u drugom poluvremenu, cilj mi je da svi igraju. Livaja i Santini dobit će po jedno poluvrijeme u vrhu napada, isprobat ćemo Barišića na lijevom boku, Mitrovića na lijevom stoperu… U početnoj će postavi igrati L. Kalinić, Vrsaljko, Vida, Mitrović, Barišić, Badelj, Kovačić, Modrić, Perišić, Pjaca i Livaja – otkrio je Dalić te se osvrnuo na temu Ronalda i Modrića.
– Ronaldo je jedan od najboljih igrača na svijetu i jedan od najvećih svih vremena. Ja sam nedavno komentirao negativne komentare prema Luki Modriću i nemam ništa osobno protiv Ronalda, možda je to krivo prezentirano i žao mi je što do toga uopće došlo. Na mom je listiću Modrić bio broj jedan, Ronaldo broj dva. Mislim da je Modrić zaslužio biti najbolji nogometaš Europe i svijeta, ove godine nitko nema trofeje poput njega i on ju je obilježio. Bila bi još bolja utakmica sutra kada bi Ronaldo igrao, ali kako nama nedostaju neki igrači, tako će nedostajati i Portugalu. Bit će još prigoda za susret s njime.

Foto: Press – HNS