fbpx

Zlatni dečko od četvrtka starta u kinima

Zlatni dečko

Prije nekoliko dana globalno vodeća glazbena ljestvica Billboard objavila je listu 25 najpopularnijih pjesama u Hrvatskoj. Na iznenađenje ili ne, veliki dio ljestvice zauzimaju regionalni trap i pop trap izvođači te oni iz turbo folk branše.

Zlatni dečko

Svoje mjesto na ljestvici, preciznije, četvrtu poziciju osigurao je reper Slobodan Veljković poznatiji kao Coby s pjesmom „Zlatno dete“. Spot pjesme je na YouTubeu u proteklih mjesec dana skupio 10 milijuna pregleda, a pjesma je kao trend zabilježena među mladom publikom na TikToku.

Ipak, određeni uspjeh navedene pjesme može se pripisati tome što predstavlja naslovnu skladbu filma Zlatni dečko koji od četvrtka starta u hrvatskim kinima. Kako trap pjesme s ovog podneblja većinom komuniciraju motive kriminala, novca i negativnih društvenih motiva, radnja filma odlično se poklopila sa soundtrackom, ili obrnuto.

Naime, film Zlatni dečko prati mladog talentiranog nogometaša Denisa Markovića (Denis Murić) kojeg menadžer, zbog dugova, mora prepustiti ljudima iz kriminalnog miljea.

No, unatoč problematičnom temperamentu Denis napreduje i postiže rezultate. Međutim, gdje ima dima, ima i vatre pa se za mladog talenta počinju interesirati ljudi sumnjivih namjera.

Naime, ovaj kino hit u regiji je do sada pogledalo više od 150 tisuća gledatelja dok je trenutno na rasporedu prikazivanje u određenim europskim gradovima. Uz Murića, glumačku postavu čine Petar Strugar, Tihomir Stanić, Andrija Kuzmanović, Jovana Gavrilović, Alisa Radaković, Igor Benčina i drugi.

Vrijedi napomenuti kako je ovo redateljski prvijenac Ognjena Jankovića, inače člana kultnog hip hop sastava Beogradski sindikat koji je također snimio pjesmu „I dalje kidam“ kao soundtrack za potrebe filma.

Izgleda kako će „Zlatni dečko“ najviše privući mlade u hrvatska kina na spoj filmske i glazbene zabave, no, poziv svakako vrijedi i za sve one koji su željni saznati kako izgleda druga, ne baš sjajna, strana medalje nogometnog businessa.

Foto: Press Con Film Zlatni dečko