fbpx

U nedjelju u 15.30 sati Hrvatska i Danska u borbi za broncu

EHF EURO 2020: Hrvatska u borbu za broncu

– Ovo je bilo prvo veliko polufinale hrvatskog ženskog rukometa. Izgubili smo u prvom poluvremenu, zabili smo samo pet golova, promašili puno zicera i to je ono ključno. Francuskinje su znale s kim imaju posla i pripremile se za naše detalje i sitnice. Mi moramo biti svjesni da u nedjelju igramo za medalju, a to se nikad nije dogodilo u povijesti ženskog rukometa. Dakle, treba stati na loptu i reći da smo došli u društvo velikana gdje nas nisu očekivali, i da moramo proći školarinu, ali istovremeno biti svjesni da sa svakim od njih možemo igrati. Napravili smo velike stvari. Želimo da naš zadnji dojam u nedjelju bude lijep i da svi znaju da smo zaista nešto napravili – rekao je Nenad Šoštarić.

Hrvatska ženska seniorska reprezentacija upisala je poraz od Francuske u polufinalu Europskog prvenstva. U povijesnoj utakmici, Francuskinje su slavile s rezultatom 30:19 (15:5). Tako će izabranice Nenada Šoštarića u borbu za brončano europsko odličje.

Hrvatska

U nedjelju 20. prosinca tako će u 15.30 sati Hrvatska i Danska igrati za broncu, a o zlatu će u 18.00 sati odlučivati Norveška i Francuska. Bit će to njihovo prvo međusobno finale Europskih prvenstava.

Foto: Press